Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cumartesi 19.10.2024 e gazete

admin | 18 Ekim 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cumartesi 19.10.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cumartesi 19.10.2024 e gazete

HABER METNİ;

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ NURDAĞI VE İSLAHİYE İLÇELERİMİZDEN BİBER ALIMLARINA BAŞLADI

Gaziantep Milletvekili Ali Şahin Müjdeyi Verdi

İLK KEZ TTK DEPREMZEDE ÇİFTÇİLERİMİZDEN BİBER ALIMI YAPIYOR

Gaziantep Milletvekili Ali Şahin yaptığı açıklamada Tarım Kredi Kooperatifleri deprem de ağır yara alan Nurdağı ve İslahiye ilçelerimizden biber alımlarına başladığını bildirdi.

Şahin açıklamasında şu cümlelere yer verdi; “Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla Nurdağı ve İslâhiye ilçelerimizde biber alımına devam ediliyor.

Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetimi ile yaptığımız görüşmeler sonrasında özellikle deprem bölgesi çiftçilerimizin desteklenmesi bağlamında önem arz ediyor. Alımlar 50 ton Nurdağı ilçemizden, 50 ton ise İslahiye’den olmak üzere toplam 100 ton şeklinde gerçekleşecek.

135 TL bedelle bugüne kadar Nurdağı’nda 9 ton, İslâhiye’de ise 27 ton biber alımı gerçekleşmiş olup sevkiyatları gerçekleşmiş bulunuyor. Önümüzdeki hafta kalan 64 ton biber alımı yapılıp sürecin tamamlanması planlanlanıyor.

Tarım Kredi Kooperatifi aracılığı ile ilk kez biber alımı gerçekleşiyor olması bundan sonraki yıllarda da biber alımının yapılması adına yöntem ve usullerinin belirlenmesi bakımından Nurdağı ve İslahiyeli biber üreticisi çiftçilerimiz açısından önem arzediyor.

Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından ilk kez yapılan biber alımları nedeniyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım Bakanımız sayın İbrahim Yumaklı ve TKK GM Sn Hüseyin Aydın beylere Nurdağı ve İslahiyeli depremzede çiftçilerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz.”

*

*

GAZİANTEP SAĞLIK ALANINDA MERKEZ OLDU

MEMİŞOĞLU: AİLE HEKİMLİĞİ ALANLARINDA DA MEVDUATSAL DEĞİŞİKLİKLER YAPACAĞIZ

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i makamında ziyaret etti.

Bir dizi temaslarda bulunmak için Gaziantep’e gelen Bakan Kemal Memişoğlu, Büyükşehir Belediyesi’ne Başkan Şahin’i ziyaret için geldi. Şeref defterini imzalayan Bakan Memişoğlu, ziyaretinde Başkan Fatma Şahin tarafından yapılan sunumla Büyükşehir Belediyesi’nin Buğday Tanesi Ortez Protez Merkezi, Engelsiz Yaşam Merkezi, Ketem gibi projeler başta olmak üzere sağlık alanında yapılan yatırımlar ve hizmetler hakkında bilgi aldı.

Bakan Kemal Memişoğlu’nun ziyaretine Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mesut Bozatlı, MHP Milletvekili ve TBMM Meclis İdare Amiri Sermet Atay, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu da katıldı.

Bakan Memişoğlu, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek teşkilatla da buluştu.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, bir dizi ziyaret ve toplantı için Gaziantep’e geldi. Bakan Memişoğlu, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek teşkilatla da buluştu. Sağlık Bakanı Memişoğlu, teşkilat ziyaretinde Gazze’de yaşanan soykırıma ve sağlık alanındaki atılımlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı’na gerçekleştirilen ziyarete; Bakan Memişoğlu ile birlikte; AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mesut Bozatlı ve il-ilçeler üç kademe teşkilat mensupları katılım sağladı.

“GAZİANTEP SAĞLIK ALANINDA MERKEZ KONUMUNDA”

Gaziantep’in sağlıkta bölgenin ve ülkenin en önemli merkezlerinden biri olduğunu belirten Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Son 20 senede dünyanın en iyi sağlık hizmeti sunan ülkeleri arasındayız. Bu başarı başta Cumhurbaşkanımızın desteği ve çabasıyla sonrasında ise her birimizin gösterdiği azim ve gayret ile oldu. Bu başarının mimarlarından olan hekimlerimizi değerli kılmaya çalışıyoruz çünkü iyi hekimlik yapan, bu işe gerçekten kendisine adamış çok kıymetli hekimlerimiz var. Türkiye’nin en iyi hastanelerinden birisinin idaresi şuan Gaziantep’te: Gaziantep Şehir Hastanesi!  Gaziantep Şehir Hastanesi sadece Gaziantep’in değil bölgede diğer illerden gelen hastalara da hizmet eden bir hastane. O nedenle de Gaziantep sağlık alanında merkez konumunda. Gaziantep’in diğer alanlarda nasıl liderliği var ise sağlıkta da bu bölgenin lideri olacak. Bizler, temel sağlık hizmetleri ve aile hekimliği alanlarında da mevduatsal değişiklikler yapacağız. Aile hekimlerini işin içerisine biraz daha katacağız. Aile hekimi esasında mahalle hekimi… Onların biraz daha yetkinliklerini attıracağız ki doğru yerde doğru zamanda etkin tedavi uygulayabilelim. Bu konuda bir çalışma içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Bizler her zaman insanı yaşatmaya onun derdine derman olacak şekilde çalışan bir meslek guruba mensubuz. Biz bir insanın canını gece gündüz kurtarmak için çalışırken diğer yandan 45 bin insanı öldürebilen, öldürdüğü zaman da bundan gocunmayan şuur maalesef medeni, gelişmiş dediğimiz ülkelerin toplumların seyrettiği bir şuur. Aslında dünya olarak vahşet yaşıyoruz. Bizler hekimler olarak bin can değil, bir canı kurtarmak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz buna rağmen 45 bin canı öldürebilen bir vahşet ve kötülük dünyasında yaşıyoruz. Bunu da neden yaşadığımızı hepimizin kendisine sorması gerekiyor. Bu 45 bin canı; çocuğu, kadını, ailesi ve hatta yaşına bakmadan öldürebilen vahşet, medeniyet dediğimiz vahşilerin kötülerin olduğu bir dünya neden var? Cani caniliğini yapıyor, buna neden canilik yapıyorsunuz diyemezsiniz. Dünyada caniliğin, kötülüğün hâkim olduğu bir medeniyet var. İyilikten yana olan bizler ne yapıyoruz! Sadece bir lider var. Dünya 5’ten büyüktür diyen bir lider var sadece bu zulme ses çıkaran, başka hiç kimse yok. Bizler, iyilik tarafını her zaman tercih eden, insanları merhametle yöneten, medeniyeti dünyaya hakim olduğu zaman barış ve huzur getiren bir milletiz. Bu millet sadece kendisi ile ilgili vebal taşımıyor, bu millet ezilmişlerle, vahşilere karşı canı yananlarla alakalı da vebal taşıyor. Hele biz, bu davanın her bir ferdi bu vebali daha çok taşıyor çünkü biz iyilik tarafıyız. Daha çok çalışıp, daha çok üreteceğiz. İyilerin bir araya gelip çalışması birlikte üretmesi gerekiyor. Hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor” açıklamalarında bulundu.

“BÖLGENİN SAĞLIK ÜSSÜ OLMA YOLUNDA HIZLA İLERLİYORUZ”

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu, “Ticaret, sanayi ve kültürün kesişim noktası olan Gaziantep, aynı zamanda devletimizin sağlık alanındaki reformlarının başarıyla uygulandığı örnek şehirlerden biridir. Sağlık Bakanımızın liderliğinde, Türkiye genelinde gerçekleştirilen sağlık reformları, şehrimizde de büyük bir yankı buldu. Şehrimiz sadece ekonomik gücüyle değil, aynı zamanda sağlık alanındaki atılımlarıyla da fark yaratmaktadır öyle ki bölgenin sağlık üssü olma yolunda hızla ilerliyoruz. Sadece kendi vatandaşlarımıza değil, çevre illerden ve hatta yurtdışından gelen hastalarımıza da nitelikli sağlık hizmeti sunuyoruz. Bu vizyonun en önemli mimarlarından biri olan Sağlık Bakanımıza, bizlere verdiği destek ve gösterdiği liderlik için bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAĞIMIZA YÜREKTEN İNANIYORUM”

‘AK Parti olarak her zaman, insan odaklı bir hizmet anlayışı benimsedik. Vatandaşlarımızın sağlığı, refahı ve huzuru bizim önceliğimizdir’ diyen İl Başkanı Fedaioğlu, “Bugün Gaziantep’te, modern hastaneler, sağlık merkezleri ve gelişmiş tıbbi altyapılarla halkımıza hizmet veriyoruz. Yeni şehir hastanemiz ve sağlık komplekslerimizle, bölgedeki sağlık hizmetlerinin kalitesini her geçen gün artırıyoruz. Yine bakanlığımızın öncülüğünde önümüzdeki dönemde de, sağlık altyapısına yapılan yatırımların devam etmesi, dijital sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve vatandaşlarımıza erişilebilir, kaliteli ve sürdürülebilir sağlık hizmetlerinin sunulması önceliklerimiz arasında yer alacak. Bizler, AK Parti teşkilatı olarak her zaman milletimizin hizmetinde olduk. Birlikte yürüttüğümüz bu kutlu dava, Liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği vizyonla daha da güçleniyor. Gaziantep teşkilatımız, bu vizyonun her adımında yer almış, gece gündüz demeden çalışmalarına devam etmiştir. Her bir üyemiz, bu büyük davanın bir neferi olarak milletimize hizmet etmektedir. Gaziantep teşkilatımızın gücü, birliğinden ve inancından gelmektedir. Bugün burada, şehrimizin sağlık alanındaki başarılarını konuşuyoruz, yarın eğitimde, sanayide, tarımda ve diğer alanlarda da aynı başarıları konuşacağız. Çünkü Gaziantep, sadece bugünün değil, yarının da güçlü Türkiye’sini inşa eden şehirlerin başında gelmektedir. Gaziantep’in vizyonu, AK Parti’nin hizmet anlayışı ve bakanlığımızın önderliğinde sağlık alanında katettiğimiz mesafelerle güçlenmeye devam ediyor. Bugün burada ortaya koyduğumuz birlik ve beraberlik, yarın ülkemizin her alanda daha da gelişmesine katkı sağlayacak. Gaziantep teşkilatımıza gösterdikleri gayret ve azim için teşekkür ediyorum. Sayın bakanımızın katılımı ve değerli destekleriyle, daha büyük başarılara imza atacağımıza yürekten inanıyorum” açıklamalarında bulundu.

“BAKANIMIZA ÇOK GÜVENİYORUZ”

Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde önce insan dedik, insanı yaşat ki devlet yaşasın dedik. Binanın çatışını eğitim, sağlık, adalet noktasında çatısını çattık. Bunun ne anlama geldiğini COVID-19’da, depremde gördük. Bakanımıza çok güveniyoruz. Bu şehir küçük İstanbul, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yapan bir profesörün bu şekildeki dosyaları çok hızlı eriteceğine eminiz” dedi.

“DAİMA AŞK İLE”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “İlimizin sağlık sektörü hakkında istişarelerde bulunduğumuz toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Daima aşk ile, millete hizmette durmak yok” diye konuştu.

“GAZİANTEP’İ ŞAHA KALDIRACAĞIZ””

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mesut Bozatlı ise, “Sağlık sektörü hakkında istişarelerde bulunduğumuz toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Uyumlu bir şekilde çalışarak Gaziantep’i şaha kaldıracağız” dedi.

*

*

“DÖNÜŞÜM, KURUM KÜLTÜRÜMÜZ OLMALI”

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), bölgedeki işletmelerin ikiz dönüşüm, karbon nötr ve sürdürülebilirlik hedeflerini desteklemek amacıyla, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğinde, “İş Dünyasının Kaçınılmazı: Yeşil Dönüşüm, Sürdürülebilirlik ve Dijitalleşme” konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

GTO tarafından yürütülen Avrupa İşletmeler Ağı Projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte; işletmelerin geleceğini yakından ilgilendiren Sürdürülebilirlik, Karbon Sertifikası ve Karbon Borsası ile Bakanlıkça yürütülen Dijital Dönüşüm Destek Programı ve Yeşil Dönüşüm Destek Programlarıyla ilgili tüm detaylar ve süreçler Ecosolis Kurucusu Emre Akel moderatörlüğünde konuşuldu.

Toplantının açılış konuşmasında GTO’nun en büyük hedeflerinden birinin, üyelerini sadece bugünün değil yarının dünyasına hazırlamak olduğunu vurgulayan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, bu hedefin de iş dünyası için kaçınılmaz hale gelen yeşil dönüşüm, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme süreçlerine entegrasyonla gerçekleşeceğini söyledi.

“Kendi konforun için torunlarının ihtiyaçlarından çalamazsın!”

Sürdürülebilirlik kavramının son yıllarda sıkça kullanıldığını belirten ve hükümetin Orta Vadeli Programından şirketlerin stratejik planlarına kadar pek çok alanda sürdürülebilir kalkınma ve sürdürülebilir başarı ifadelerinin geçtiğini söyleyen Başkan Yıldırım, “Peki, nedir bu sürdürülebilirlik? Birleşmiş Milletler’in 1987 tarihli ‘Ortak Geleceğimiz’ raporuna göre, sürdürülebilir kalkınma, ‘Bugünün gereksinimlerini, gelecek kuşakların ihtiyaçlarını karşılama yeteneğinden ödün vermeden karşılamaktır.’ Benim bu tanımdan anladığım şudur: Kendi konforun için torunlarının ihtiyaçlarından çalamazsın!” dedi…

“DÖNÜŞÜM, KURUM KÜLTÜRÜMÜZ OLMALI”

İşletmelerin, karbon nötr hedeflerine ulaşmaları, çevremizi koruma kadar rekabetçi kalabilmek adına da kritik öneme sahip olduğunu belirterek bu dönüşümün uzun vadede hem işletmelerimizi hem de ekonomimizi güçlendireceğini söyleyen Yıldırım, şu şekilde devam etti:

“Şüphesiz ki dijitalleşme bu süreçte iş dünyamıza hız ve verimlilik kazandıracak. GTO olarak, üyelerimizin dijital dönüşüm fırsatlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak için çalışıyoruz. Aynı zamanda Oda olarak da bu dönüşüm sürecine adapte oluyor, bu dönüşümün kurum kültürümüz olması gerektiğini de iyi biliyoruz. Hedefimiz, karbon ayak izi en düşük oda olmak ve hizmetlerimizi dijitalleştirmektir.”

Programın devamında Ecosolis Kurucusu Emre Akel “Yeni Normal: Sürdürülebilirlik” konusunda sunum yaparken yine Akel’in moderasyonunda gerçekleştirilen oturumlarda “Karbon Sertifikası ve Karbon Borsası” hakkında Karbon Emisyonu Düşürme ve Kontrol Derneği Başkanı Ali Özcem Kılıç, “Dijital Dönüşüm Destek Programı” hakkında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzmanı Emrullah Emen ile Uzman Yardımcısı Kudret Yağmur Yeşilova, “Yeşil Dönüşüm Destek Programı” hakkında ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzmanı Selin Engin, katılımcıları bilgilendirdi.

GTO üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği bilgilendirme toplantısı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

*

*

ÖZTÜRKMEN’DEN SAĞLIK BAKANI’NA AİLE HEKİMLERİ ÇAĞRISI

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun Gaziantep ziyareti ile ilgili açıklama yaptı.

Gaziantep’te yaşanan intihar vakalarına dikkat çeken Öztürkmen, aile hekimlerine getirilmesi planlanan yeni düzenlemenin gözden geçirilmesini istedi.

Öztürkmen’in açıklaması şu şekilde:

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu bir dizi programa ve toplantılara katılmak üzere Gaziantep’e gitmiş. Sayın bakandan şehrimizdeki sağlık sorunları ve artan intihar vakaları ile yakından ilgilenmesini istiyoruz. Önceki hafta Gaziantep’te 11 intihar vakası yaşandı. Geçim sıkıntısı yaşayan insanların psikolojik desteğe ihtiyacı var.

AİLE HEKİMLERİ GÜVENCESİZ ÇALIŞMA ORTAMIYLA KARŞI KARŞIYA

En yakıcı sorun ise aile hekimlerini çıkmaza sokan yeni düzenleme. Aile hekimleri, çalışma koşullarında iyileştirme talep ederken hem iş yükünü artıracak hem de sağlıkta şiddeti tetikleyecek yeni düzenlemelerle karşı karşıya.

Aile Hekimliği sistemi her yeni Bakan’ın keyfine göre yönetmelik çıkarmasıyla yapboz tahtasına döndü.

Performans baskısı hekimleri, mesleğinden soğutan bir noktaya getirildi.

Doktorluk büyük fedakarlıklar isteyen, gönül işi bir meslektir ama aile hekimlerinin de aileleri, geçim sıkıntıları olduğu unutulmamalı.

Aile Hekimliği sözleşmesine, fesih tehdidiyle yapılan mevzuat düzenlemelerini kabul etmiyoruz!

Mevcut yönetmelik taslağından vazgeçin, aile hekimlerine kulak verin, yeni bir yönetmelik hazırlayın.

KÂR HIRSI BEBEKLERİ BİLE ÖLDÜRÜYOR

Bir diğer sorun ise özel hastanelerin kâr hırsı. Bugünlerde basına yansıyan haberler ile yenidoğan bebekleri SGK’dan para almak için gereksiz yere özel hastanelerin yoğun bakımlarına sevk ederek vurgun yapan çetenin, 12 bebeğin ölümüne neden olduğunu öğrendik.

Ailelerin yeni doğmuş evlatları üzerinden para devşiren, ölmek üzere olan her bebeği para olarak gören, gerekirse savcı tehdit edebilen insanlık dışı şebekeden hesap sorulmalı, bir daha böyle olayların yaşanmaması için gerekli önlemler alınmalı. Bu olaya karışan hastanelerden hesap sorulmalı.

*

KAYIP TÜRKLER DİYARINDAN (3) 

Çuvaşistan Özerk Cumhuriyetinden ayrılmak üzere iken, Çuvaş Türkleri hakkında geniş bilgi sahibi olan Prof. Mişşi Yuhma isimli birisinin varlığından haberimiz oldu

Ziyaret talebimiz hemen karşılık buldu.

Bizi, yeşillikler içinde güzel bir mekanda 80-85 yaşlarında, dinamik görünümlü bir ihtiyar delikanlı karşıladı ve hikayeyi ondan dinledik.

“ MS 540 yılında, Çuvaş Türkleri Moğolların zülmu karşısında Atayurtları olan Orta Asya’dan göç etmek zorunda kalmışlar.

Moğollar bunları Bulgar toprağına kadar kovalamış ve yakaladıklarını öldürmüş.

Bulgar toprağından, 2 kola ayrılmışlar.

Kolun birisi Macaristan’a diğeri ise şimdiki yaşadıkları topraklara gelmiş.”

Geldiklerinde Şaman inancında iken;

Rus Çarı Korkunç İvan’ın zulmü karşısında Hristiyanlığı kabul etmişler

Prof.Yuhma birkaç kez Türkiye’ye gelmiş. Rahmetli Süleyman Demirel tarafından da kabul edilmiş hatta; kendisine araştırmalarını burada yap denilmiş .

Ancak o vatanında kalmak istemiş.

Prof Yuhma ile çok verimli bir sohbetimiz oldu ama bu satırlara sığmaz

   UZAYA GİDEN İLK TÜRK ASTRONOT

Andriyan Nikolayev, burada bir Halk Kahramanı

Heryerde resimlerini görmek mümkün

Yuri Gagarin’den sonra Uzaya giden Çuvaş Türk’ü olan bir Kozmonot.

Ancak Çuvaşlar, Nikolayev’in Uzay da en uzun süre kalan kozmonot olduğunu söylüyorlar.

Hatta, burada konuştuğumuz ve Türkiye’yi yakından takip eden insanlar ;

Uzaya ilk giden Türk, Alper Gezeravcı değil , Nikolayev demekten de geri durmuyorlar.

Nikolayev 2004 yılında kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiş.

Moskova da taşıyan kızı İle, nerede toprağa verileceği konusunda bir tartışma yaşansa da, Çuvaşistan da, doğduğu köye defnedilmiş

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı