Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 19.02.2024 e gazete

admin | 18 Şubat 2025 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Ekonomi, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 19.02.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 19.02.2024 e gazete

HABER METNİ;

“İKTİDARIN YANLIŞ EKONOMİ POLİTİKALARININ FATURASI SANAYİCİ VE İŞÇİMİZE KESİLEMEZ”

NE İŞÇİ SUÇLU NE DE İŞVEREN: SUÇLU İKTİDAR

YENİ YOL Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya Gaziantep Başpınar Organize Sanayi Bölgesinde işçiler ve işverenler arasında yaşanan ücret zammı anlaşmazlıkları ve yaşanan huzursuzlukların tek suçlusunun ekonomiyi krize sokan hükümet olduğunu söyledi.

Kaya, medya üzerinden yaptığı açıklamada bu krizin sorumlusunun işçiler veya işverenler olmadığını söyledi. Kaya, faturanın işçi ve işverenlere kesilmemesi gerektiğini dile getirdi. “Gaziantep sanayisi Türkiye’nin göz bebeğidir.” diyen Kaya, “Gaziantep sanayisinin bu noktaya gelmesinde bugüne değin hiçbir bölgesel teşvik almadan yatırım yapan, Gaziantep için ülkemiz için dertlenen sanayicilerimizin takdire şayan emeği ve sanayide çalışan işçi kardeşlerimizin alın teri vardır. Şu anda Gaziantep OSB’de yaşanan iş bırakma eylemlerinde sorumlu ne sanayicimiz ne de işçi kardeşlerimizdir. Sorumlu iktidarın bizatihi kendisidir.” dedi.

“İKTİDARIN YANLIŞ EKONOMİ POLİTİKALARININ FATURASI SANAYİCİ VE İŞÇİMİZE KESİLEMEZ”

“İktidarın uyguladığı yanlış ekonomi politikalarının faturası sanayicimize, esnafımıza, çiftçimize, memurumuza, emeklimize ve işçi kardeşlerimize kesilmiştir.” diyen Kaya, asıl sorulması gereken sorunun iş barışının kimin bozduğu olduğunu söyledi.

Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya Sosyal Medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada iktidara şu ifadelerle yüklendi: “İş barışını bozan, yoksulluk sınırı 78.088 TL iken emekçileri 22.104 TL’ye mahkûm edendir. İş barışını bozan, emeklilerimizi açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm edendir. İş barışını bozan, sadece 2025 yılında milletimizin, emekçilerimizin, gençlerimizin, esnaflarımızın, çiftçilerimizin alın terini, 1 trilyon 950 milyar lirasını tefecilerin havuzuna akıtandır.  İş barışını bozan, seçim kazanmak uğruna merkez bankasının 400 milyar dolara yakın rezervini arka kapıdan satandır. İş barışını bozan, seçimden evvel yüzde 8,5 faiz olan faizi daha düşecek deyip seçimden sonra faizi yüzde 50’lere getirendir. İş barışını bozan, seçimden evvel 22 TL olan mazotu 47 TL’ye çıkarandır. İş barışını bozan, TÜİK’e enflasyon oranlarını talimatla düşük açıklattırandır.”

*

*

Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik:

“İhracatçılarımız global pazarlardaki en büyük gücümüzdür”

 BİZİM SANAYİMİZ DAHA ÇOK İHRACATLA BÜYÜYOR

AK Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, ihracatçılarımızın ülkemizin uluslararası pazarlardaki en büyük gücü olduğunu ifade etti.

Dubai’de düzenlenen Gulfood 2025 Uluslararası Gıda Fuarı’nda ihracatçı Türk firmalarını yalnız bırakmayan Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu ile birlikte başta Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere ülkemizin dört bir yanından fuara katılan firmaların stantlarını ziyaret etti ve sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı.

Uluslararası piyasalarda rekabet gücünü daha da artırmak isteyen firmalarımız için bu fuarda olmak büyük önem taşıyor. Çünkü burası dünya gıda sektörünün kalbi durumunda bulunuyor. Fuara katılan firmalarımızın yetkilileri ile yaptığımız istişarelerde, Türk ürünlerine gösterilen ilginin son derece yüksek olmasından büyük mutluluk duydum. Bu anlamda ülkemizi uluslararası piyasalarda başarı ile temsil eden tüm firmalarımızın yetkililerini ve çalışanlarını kutluyorum. Ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyorlar. Çünkü bizim sanayimiz daha çok ihracatla büyüyor. Gecesini gündüzüne katarak, dünyanın dört bir tarafına Türk ürünlerinin ulaştırılmasını sağlayan ihracatçılarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Milletvekili Bozgeyik, Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu ve yönetim kuruluna da teşekkür ederken, “Başkan Celal Kadooğlu ve yönetim kurulu üyeleri, ülke ihracatının artması ve ülkemize döviz kazandırılması için büyük bir çaba gösteriyorlar. Fuarlar da yeni müşteri ve pazarlara ulaşımda önemli bir araçtır. Bu nedenle Başkan Celal Kadooğlu ve yönetim kurulu üyelerini ülkemizin kalkınması için gösterdikleri gayret ve çabadan dolayı kutluyorum, teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

Gıda sektörünün dünyadaki en prestijli fuarları arasında yer alan Gulfood 2025 Uluslararası Gıda Fuarına bu yıl 47’si Güneydoğu Anadolu’dan olmak üzere ülkemizden toplam 209 marka katılıyor. Duabi’de 17 Şubat’ta kapılarını açan Gulfood 2025 Uluslararası Gıda Fuarı 21 Şubat 2025 tarihine kadar açık kalacak

*

*

DUBAİ’DE ALTUNKAYA FARKINDALIĞI

Türkiye’den en fazla ihracat gerçekleştiren firmalardan birisi olan  ve bünyesindeki global markalarla yüze yakın ülkeye ihracat yapan Altunkaya Grup, yeni ve yenilikçi ürünleri ile Dubai Gulfood 2025 Uluslararası Gıda Fuarı’nda bir kez daha ilgi odağı oluyor. Dünyanın farklı ülkelerinden fuara gelen ziyaretçilerin akın ettiği Altunkaya standında firmanın ürettiği bir çok ürünün tanıtımı gerçekleştiriliyor.

Gıda sektörü açısından dünyanın en büyük uluslararası fuarları arasında yer alan ve her yıl binlerce markanın ürünlerini tanıttığı Dubai Gulfood 2025 kapılarını bir kez daha ziyaretçilerine açtı. Dubai Gulfood 2025 Uluslararası Gıda Fuarı’nda ihracatçıları yalnız bırakmayan Tarım Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı, Abudabi Büyükelçisi Lütfullah Göktaş, Dubai Başkonsolosu Onur Şaylan, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Kılıç, TİM Hububat Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu ile beraberlerindeki heyet Altunkaya Şirketler Grubuna ait fuardaki standı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya’dan bilgiler aldılar.

Tarım Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı, Altunkaya’nın çok sayıda ulusal ve uluslararası markası ile ülke ekonomisine büyük katkı sunduğunu belirterek Mahsum Altunkaya’yı kutladı. Gıda sektörünün dünyadaki en prestijli fuarları arasında yer alan Gulgood 2025 Uluslararası Gıda Fuarı’na düzenli olarak katıldıklarını belirten Altunkaya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, fuarın beklenenin üzerinde bir ilgi gördüğünü dile getirerek “Bu fuar gıda sektörü açısından çok önemlidir. Biz de her yıl bu fuarda yerimizi alarak, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilere yeni ve yenilikçi ürünlerimizi tanıtıyoruz. Sadece bizim değil tüm firmalar açısından başarılı bir fuar olacağına inanıyor, fuarın ülke ekonomimize olumlu dönüşler sağlamasını temenni ediyorum” dedi. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Üyesi olmak üzere Türkiye’den toplam 209 firmanın katıldığı Dubai Gulfood 2025 Uluslararası Gıda Fuarı 21 Şubat 2025 tarihlerine kadar devam edeceği de açıklandı.

*

*

*

Sempozyumun sonuçları rehber olacak”

DEPREM GİBİ DOĞA OLAYLARININ ARTIK AFETE DÖNÜŞMESİNDE ÇARESİZ DEĞİLİZ

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, “Şubat 2023 Depremleri Sempozyumu’nun sonuçlarının, depremlerin afetlere dönüşmesini önlemek için yapılması gerekenler konusunda rehber olacağını söyledi.

İMO Gaziantep Şubesi olarak 14-15 Şubat 2025 tarihlerinde başarılı bir sempozyuma imza attıklarını belirten Başkan Güçyetmez, Türkiye’nin alanında önde gelen akademisyenlerinin, uzmanların ve sektördeki Oda ve STK başkanlarının katılımı ile gerçekleşen sempozyumun sonuçlarını bir kitap haline getirerek kamuoyu ile paylaşacaklarını bildirdi.

KAYBEDECEK ZAMANIMIZ YOK

Türkiye’nin en önemli sorunu olan depremlerin afete dönüşmesini engellemenin mümkün olduğuna dikkat çeken Başkan Burkay Güçyetmez, ülke olarak zaman kaybetmeden harekete  geçilmesi gerektiğini söyledi. Sempozyumda, depremlerin afete dönüşmesini engellemek için neler yapılması gerekenlerin çok boyutlu olarak tartışıldığını belirten Güçyetmez, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Gaziantep’te düzenlediğimiz bu sempozyumda, ülkemizin bu alandaki önde gelen akademisyenleri ve uzmanları iki gün boyunca depremler ve depreme dirençli kentler oluşturmak için yapılması gerekenleri her yönüyle konuştular, tartıştılar. Sempozyumda, depremlerin yeniden gündeme getirdikleri, deprem-zemin ilişkisi, deprem yönetmeliği, depremlerin kentsel altyapı sistemlerine etkileri, deprem sonrası yeniden yapılanma ve konut üretimi ve deprem nedeniyle cezai sorumluluklar ve illiyet bağı gibi konularda düzenlenen panellere katılan akademisyenler ve uzmanlar çok değerli açıklamalarda bulundu. Sempozyumda yapılan konuşmaları bir kitap haline getirerek kamuoyu ile paylaşacağız. Ortaya çıkacak olan eserin, depremlere hazırlık ve depreme dirençli kentler için önemli bir rehber niteliği taşıyacağına inanıyoruz.”

GÜÇYETMEZ’DEN TEŞEKKÜR

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi tarafından düzenlenen sempozyumun gerçekleşmesinde katkısı bulunan ve emeği geçenlere teşekkür eden Güçyetmez, “Bu anlamda İMO Yönetim Kurulumuza, Düzenleme Kurulumuza, Türkiye’nin dört bir yanından gelen akademisyenlerimize, kıymetli bilim insanlarına, İMO Şube başkanları ve temsilcilerine, Meslek Odalarımıza, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca başta Gaziantep Valiliğimiz olmak üzere; Gaziantep Büyükşehir Belediyesine, Şehitkâmil Belediyesine, Şahinbey Belediyesine, Gaziantep Sanayi Odasına, Gaziantep Ticaret Odasına, tüm kamu kurumu ve kuruluşlarına, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğüne, GAİMDER ve KAMİAD’a ve tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BİLGİ BİRİKİMİMİZİ TOPLUM FAYDASINA SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Güçyetmez, sözlerini, şöyle tamamladı: “Bizim bütün çabamız, ‘deprem enkazından annemi de kurtarın’ diyen çocuklar içindir. ‘Çocuklarıma bisküvi almıştım, cebimde kaldı. Çocuklarımı depremde kaybettim’ diyen babalar içindir. Her an yaşanabilecek olan depremlerde canların, hayallerin, umutların kaybedilmemesi içindir. Bizim bütün çabamız deprem gibi doğa olaylarının artık afete dönüşmesinin önüne geçilmesi içindir. Bu konuda çaresiz değiliz. Çözüm var. Zaman geçirmeden harekete geçmeliyiz. Tüm bu uyarılarımız çabalarımız bizim yalnızca mesleki değil, aynı zamanda insani ve vicdani sorumluluğumuzdur. Doğduğumuz ve yaşadığımız kente, ülkemize ve mesleğimize olan sorumluluğumuzla bilgi birikimlerimizi toplum faydasına sunmaya her zaman devam edeceğiz.”

*

*

GSO’DA SAĞLIK VE MEDİKAL ÜRÜNLERİ TEDARİKÇİ GÜNLERİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BU KENTTE ÜRETİLEMEYECEK, YAPILAMAYACAK HİÇBİR ÜRÜN YOK

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Devlet Malzeme Ofisi (DMO) iş birliğinde ‘’DMO Sağlık ve Medikal Ürünleri Tedarikçi Günleri’’ toplantısı düzenlendi.

Sağlık ve medikal sektöründe faaliyet gösteren Gaziantep firmalarının DMO’ya tedarikçi olmalarına katkıda bulunmak hedefiyle düzenlenen toplantıya, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Vali Yardımcısı Bülent Uygur, GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak ve Yönetim Kurulu Üyeleri, DMO Genel Müdürü Şinasi Candan, Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Koca, Daire Başkanları Gökçe Kaptan ve Turhan Öz, Gaziantep Bölge Müdürü Özcan Şahin, GSO Genel Sekreteri Yusuf İzzettin İymen ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, toplantıdaki açılış konuşmasında, Gaziantep’in neredeyse tüm sektörlerde üretim yapmayı başardığını, özellikle bazı sektörlerde dünyada belirleyici bir konuma sahip olduğunu söyledi. Devlet Malzeme Ofisi’nin bir anlamda kamunun sigortası niteliğinde olduğunu kaydeden Çeber, “Gaziantep olarak Devlet Malzeme Ofisi’ne tedarikçi olma noktasında sonuna kadar iddialıyız. Bu kentte üretilemeyecek, bu kentte yapılamayacak hiçbir ürün yok. Özellikle buradan tedarik edilecek ürünlerde ciddi bir sevkiyat ve lojistik avantajı da var. DMO’nun Gaziantep’ten en fazla alım yaptığı sektörü sağlık sektörü oluşuyor. DMO ile çok iyi bir noktada buluşabileceğimize inanıyorum. Bizler de üzerimize düşeni yaparak üreticilerimiz ile Devlet Malzeme Ofisi’ni yan yana getirme gayretinde olmaya devam edeceğiz. Bu toplantı, hem şehrimiz hem de Devlet Malzeme Ofisi adına çok önemli bir girişim oldu. Gaziantep Sanayi Odamıza, Devlet Malzeme Ofisi’ne ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI BAŞAR KÜÇÜKPARMAK

Toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak da, ‘’Gazi şehrimiz, 160 alanda binlerce çeşit üretimiyle Devlet Malzeme Ofisi’nin tedarik sağladığı en önemli şehirlerden birisi konumundadır. Kent genelinde 5 bin 200’ün üzerinde imalatçı firma faaliyet gösteriyor. Gıda, tekstil, plastik, ambalaj, mobilya ve özellikle büro mobilyaları, sarf malzemeleri, medikal ve tıbbi gereçler, ayakkabı ve deri ürünleri gibi alanlar başta olmak üzere her sektörde üretim yapıyoruz. Ancak, Devlet Malzeme Ofisi’ne tedarik yapan firmalarımız olduğu gibi, bu alana uzak kalmış çok sayıda firmamız da bulunuyor’’ ifadelerini kullandı.

Firma ve sektörleri kamu ile buluşturma noktasında üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirten Başar Küçükparmak, ‘’Bugün toplantımızın konu başlığı olan sağlık ve medikal sektörü de bizim çok önem verdiğimiz, geliştirmek istediğimiz sektörlerimizin başında geliyor. Şehrimizde sağlık ve medikal alanda Odamıza üye üretim yapan 102 firmamız bulunuyor. Bu kapsamda sektörümüzün de gücüne inanarak sağlık ve medikal sektöründe dışa bağımlılığı azaltıcı ve yerli kaynaklarımızla yüksek teknolojiye dayalı üretimler yapmayı hedefliyoruz’’ diye konuştu.

 “Ülkemizin ihtiyacı olan ve yurt dışından alınan medikal ürünlerle ilgili olarak; fizibilitesi uygun olan yatırımlar için Gaziantep’te yatırım da yapabiliriz” diyen Küçükparmak, şunları kaydetti:

 “Uygun yatırım alanlarını bizlerle paylaşmanız durumunda biz bu yatırımları Gaziantep’te gerçekleştirebiliriz. Yapılacak yatırımlarla cari açığın düşürülmesine de katkı sağlamış oluruz. Gaziantep olarak daha nitelikli ve katma değerli üretimler yapmak istiyoruz. 2019 yılında başlattığımız sanayide dönüşüm hamlesi kapsamında önemli adımlar atıyoruz. Sağlık ve medikal sektörü ile savunma sanayi üretimlerini bu anlamda çok kritik buluyor ve önemsiyoruz. Medikal sektöründe üretimde yerlileşmeyi sağlamak için 2019 yılında Valiliğimizin öncülüğünde paydaş kuruluşlarımızla Gaziantep’te medikal sanayi ürünleri ve teknolojilerini geliştirmek üzere çalışma başlattık. Ülkemizin en büyük organize sanayi bölgesi ve yıllık 10 milyar doların üzerinde ihracatıyla Gaziantepli sanayiciler olarak bunu başaracağımıza da yürekten inanıyoruz. Toplantımızın hayırlı olmasını diliyor, Sayın Valimiz başta olmak üzere katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”

DMO GENEL MÜDÜRÜ ŞİNASİ CANDAN

DMO Genel Müdürü Şinasi Candan da, Devlet Malzeme Ofisi olarak çalışmalarını her geçen gün geliştirdiklerini ve özellikle tedarikçilerin sayısının artırılması noktasında girişimlerde bulunmaya devam ettiklerini söyledi. Devlet Malzeme Ofisi’nin bu doğrultuda; kamu kaynaklarına ve ülke ekonomisine doğrudan sağladığı faydanın yanında uzun vadeli bir bakış açısıyla yerli üreticilerin desteklemesinde de önemli bir rol üstlendiğini kaydeden Candan, “Bugün, Gaziantep’in sadece tarihi ile değil girişimci ruhuyla da öne çıkan şehirlerimizden olduğunu bir kez daha anlamış olduk. Bu kadir şehir, sanayisi ve üretim gücü ile ülkemiz ekonomisinin lokomotiflerinden birisi konumundadır. Sonuç olarak; Devlet Malzeme Ofisi dün olduğu gibi bugün de kamu kaynaklarını verimli bir şekilde kullanma ve yerli üretimi destekleme misyonunu kararlılıkla sürdürmektedir. Bu büyük sorumluluğu yerine getirirken Gaziantep’te bulunan değerli üreticilerimizin vereceği destekler ve yapacağımız iş birlikleri, kurumumuz için de don derece önemlidir. Bugün Gaziantep Sanayi Odamızda düzenlediğimiz bu önemli toplantının firmalarımız, kurumumuz, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyor, toplantıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından sunumunu gerçekleştiren DMO Daire Başkanı Gökçe Kaptan ise dünyada ve Türkiye’de kamu alımları, üst politika, stratejik hedef ve projeler, faaliyet alanları ve uygulamalar, sağlık market, yerli ve milli üretimde DMO’nun rolü, mal ve hizmet grupları, tedarik usulleri gibi konularda katılımcılara bilgiler verdi.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı