Hoşgeldiniz  

ÖZTÜRKMEN:İŞÇİ VE İŞVEREN ORTA YOLDA BULUŞMALI

admin | 15 Şubat 2025 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Ekonomi, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

ÖZTÜRKMEN:İŞÇİ VE İŞVEREN ORTA YOLDA BULUŞMALI

ÖZTÜRKMEN:İŞÇİ VE İŞVEREN ORTA YOLDA BULUŞMALI

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen; işçilerin bu ücretlerle geçinemediğini, işverenin ise yüksek maliyetler nedeniyle yatırımlarını Mısır’a yönlendirdiğini belirterek orta yolda buluşulmasının Gaziantep için hayırlı olacağını söyledi.
SİYASETÇİ OLARAK MEŞRU BİR HAKKIN ENGELLENMESİNİ KABUL EDEMEM
CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen; “ben sendika veya işyeri anlaşmazlığına müdahale edecek durumda değilim. Ancak iş ne zaman ki meşru bir hakkı yasaklamak engellemek durumuna gelirse orada biz memleketin siyasetçisi olarak müdahale etmek durumundayız. Bu nedenle Ankara’da ki işlerimi bırakarak Gaziantep’e geldim. Dün geldim, önce sendika başkanı Mehmet Türkmen ile görüşüp son durumu ondan anladım, sonra Sayın Vali’yi aradım ve buna çözüm üretmemiz gerektiğini söyledim. Bu durumun anayasal bir hak olduğunu bunu yasaklamanın bir sonuç getirmeyeceğini söyledim. 15 gün yasakladınız, peki 16.gün ne olacak dedim, sağ olsun sayın Valimiz de bu konuda biraz makul davrandı haklı olduğumu söyledi. Akşam Organize Sanayi Bölge Müdürü Cengiz Şimşek ile görüştüm, daha sonra Sanayi Odası Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu ile görüştüm, niyetimi anlattım. Bütün görüştüklerim de olumlu yaklaştılar.


GAZİANTEP’TE AYLIK MALİYET 160 BİN DOLAR, MISIR’DA 16 BİN DOLAR
Görüşmelerimizde açık ve net olarak şunu anladık. İşçiler bu ücretlerle geçinemiyorlar. Geçinmelerini beklemek te haksızlık olur. Ancak işveren de kazanamadığını ve zarar ettiğini, bağlantıları nedeniyle devam etmek zorunda kaldığını ve ek bir yükü kaldırabilecek gücünün olmadığını söylüyor. Örneğin bir takım sanayiciler gitmiş Mısır’a yatırım yapmışlar. Sanayici diyor ki ben burada aylık 160 bin dolar veriyorum Mısır’da ise 16 bin dolar veriyorum, yaklaşık 10 katlık bir fark var. Ben mevcut şartlarla zorla işyerimi idame ettirmeye çalışıyorum, bunun üzerine ekstra bir yük gelirse kapatmak zorundayım diyor. Örneğin bazı fabrikalar 1/3 oranında çalıştıklarını söylüyor. 300 işçi çalıştırıyorsa 100 işçiye düşmüş, 3 bin çalıştırıyorsa bin işçiye düşmüş. Zaten zor götürüyoruz, artık bu yükü kaldıracak durumda değiliz, kapatırsak daha rahatız diyorlar. İşte o fabrikanın da çalışması lazım işçinin de karnının doyması lazım, peki bunu nasıl yapacağız?
ÖNCELİKLE EYLEM NEDENİYLE İŞİNE SON VERİLEN İŞÇİLER GERİ ALINMALI
Ben ücret pazarlığına karışmam ancak bu işçileri kış günü sokağın ortasına atmak ta doğru değil. Evlerinin sobasının yanması lazım, tencerenin kaynaması lazım, çocuklarının okula gitmesi lazım. Benim önceliğim eylem yaptı diye işine son verilen bütün işçilerin tekrar işlerine dönmesi. Daha sonrasında bir miktar işçi lehine fedakarlık yapılabilir. Bir orta yol bulunur diye düşünüyorum. Dünden bugüne kadar yapmış olduğum görüşmeler olumlu geçti, inşallah birkaç gün içerisinde bu sorunun çözüleceğini düşünüyorum.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı