Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 06.09.2024 e gazete

admin | 06 Eylül 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 06.09.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 06.09.2024 e gazete

HABER METNİ;

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDE “KENTLER VE TIP TARİHİ: GAZİANTEP SAĞLIK TARİHİ” SEMPOZYUMU DÜZENLENİYOR

Türk Tıp Tarihi Kurumu’nun “Kentler ve Tıp Tarihi” başlıklı sempozyum serisinin ilki SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Türk Tıp Tarihi Kurumu iş birliği ile Gaziantep’te SANKO Üniversitesi ev sahipliğinde 6-7 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Sempozyumun başkanlığını SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın ile Gaziantep Kent Konseyi Onursal Başkanı Op. Dr. Samet Bayrak, onursal başkanlığını ise SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı ve Türk Tıp Tarihi Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gülten Dinç üstlendi.

Üç oturumdan oluşacak sempozyumun ilk oturumunda “Cumhuriyet Öncesi Gaziantep Sağlık Tarihinden Kesitler”, ikinci oturumunda “Cumhuriyet Sonrası Gaziantep Sağlık Tarihinden Kesitler” konularına ilişkin alanında uzman akademisyenler sunum yapacak.

Öğleden sonraki üçüncü oturumda ise Gaziantep’ten yetişmiş, Gaziantep sağlığı ve kültürüne katkılarda bulunmuş, hayatını kaybeden 12 hekimi anma konuşmaları yapılacak.

SANKO Üniversitesi Hastanesi B Blok R Katı Anadolu Toplantı Salonu’nda 6 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek sempozyum süresince Op. Dr. Samet Bayrak’ın “Antep Harbinde Sağlık Hizmetleri” konulu fotoğraf sergisi de yer alacak. 7 Eylül 2024 tarihinde ise konuk akademisyenler için sosyal program gerçekleştirilecektir.

*

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu:

“BAŞARIMIZI YÜKSEK TEKNOLOJİ VE KALİTEMİZE BORÇLUYUZ”

“KALKINMA YOLU VE AMANOS TÜNELLERİ PROJESİ BÖLGEYİ UÇURACAK”

“Kur desteği yüzde 5’e çıkarılsın”

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, yüzde 2 olan kur desteğinin yüzde 5’e çıkarılmasını talep etti.

Dünyanın en önemli gıda fuarları arasında yer alan WorldFood İstanbul  2024 kapsamında düzenlenen “Başkanlar Oturumu: İhracatın Kalbindeki Gıda Sektörü ve 2025 Yol Haritası” isimli oturumda konuşan Başkan Celal Kadooğlu, Türk üreticisi ve ihracatçısının son 20 yılda teknolojiye ve kaliteye verdiği öneme dikkat çekti.

Türkiye’nin tarımsal gıda üretiminde dünyanın en güçlü ülkeleri arasında yer aldığına vurgu yapan Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu,   “Bizim bu gücümüzü küresel anlamda avantajlı bir hale getirmemiz gerek. Bunun için de, birincisi teknolojik altyapımızın çok yüksek olması, ikincisi yeterli kapasiteye sahip olmamız, en önemli olan üçüncü unsur da lojistik altyapımızın ihtiyaca cevap verecek nitelikte olması gerekiyor. Bu üçünü birleştirdiğimiz zaman dünyada çok avantajlı hale geliriz” dedi.

CUMHURBAŞKANININ ZİYARETİ MEYVELERİNİ VERİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bağdat’a yaptığı ziyaretin iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişimine büyük katkı yaptığına dikkat çeken Başkan Celal Kadooğlu, özellikle Kalkınma Yolu Projesine övgü yağdırdı. Kadooğlu, “Cumhurbaşkanımızın ziyareti sırasında ülkeler arasında önemli anlaşmalar yapıldı. Ancak bizim için en önemli anlaşma Kalkınma Yolu ile ilgili anlaşmadır. Bu anlaşmada 17 milyar Dolarlık bir yatırım öngörülüyor. Bunu söylerken bile heyecanlanıyoruz. Bölgemiz için çok kıymetli bir proje. Bu projede lojistik yatırımları Türkiye ve Irak toprakları üzerinde yapılacak. Doğu ve Avrupa’yı birleştirecek, inanılmaz, heyecan verici bir yatırım” şeklinde konuştu.

“KALKINMA YOLU VE AMANOS TÜNELLERİ PROJESİ BÖLGEYİ UÇURACAK”

Kalkınma Yolu gibi ihracatçıyı heyecanlandıran bir diğer projenin de Gaziantep ve çevresinde bulunan şehirleri İskenderun Limanı’na bağlamak üzere planlanan Hassa-Dörtyol Tüneli Projesi olduğunu belirten Kadooğlu, şöyle devam etti:

Yine bölgemizde uzun zamandan beri heyecanla beklediğimiz bir proje var. İskenderun Limanına ulaşımı kolaylaştıracak olan tüneller ve otoyol projesi çok önemlidir. Kısa süre önce ihalesi yapıldı, 4-5 yıl sonra da hayata geçecek. Gaziantep ve bölge illerinden yapılan konteynır bazlı ihracatın tamamı Mersin Limanından gerçekleştiriliyor. Gaziantep ve Mersin arası 300 kilometredir. Bu projenin devreye girmesiyle Gaziantep’in limana ulaşımı 150 kilometreye düşecek. Çok kıymetli olan bu proje sayesinde zaman tasarrufu sağlanacak ve rekabet gücümüz artacak.  Gerek Kalkınma Yolu gerekse de Amanos tünellerinin tamamlanması ile bölgenin kalkınması büyük hız kazanacak.

HÜKÜMETTEN DÜŞÜK KUR DESTEĞİ BEKLİYORUZ

İhracatçıların düşük döviz kurundan kaynaklanan sorunlarına da dikkat çeken Kadooğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Eğer bizler üretici ve ihracatçılar olarak bu başarıyı sürdürülebilir hale getirmek istiyorsak, bizim birinci olarak katma değerli ürünlere ağırlık vermemiz gerekiyor. İkincisi, markaya yatırım yapmamız, bu konuda daha çok bonkör olmamız gerektiği kanaatindeyim. Çünkü, gıda sektörü sürekli büyüyor. Bunun için markaya, ar-ge ve inovasyona yatırım yapmamız gerekiyor. Bu olumlu tablo içinde olumsuz durumlarımız da var. Biz ihracatçılar kur farkından dolayı ezilmiş durumdayız. Bugün enflasyonun yüzde 60, girdi maliyetlerinin yüzde 100 olduğu bir ortamda döviz kurundaki artış sadece yüzde 25’tir. Bütün kar marjımızı aşağı çekmiş durumdayız. İnanın ki, şu andaki bütün ihracatçılarımız ne kadar daha az zarar ederimin derdindedir. Bu sürdürülebilir bir ortam değildir. Elbette hükümetimiz her türlü hesabı, kitabı yapıyordur, bizden daha iyi biliyordur. Bizim Hükümetimizden şu talebimiz var; İhracatçıya verilen yüzde 2 oranında bir destek var. Yüzde 2 oranındaki kur desteğinin yüzde 5’e çıkarılmasını talep ediyoruz. Bunu hem Maliye Bakanımıza hem de Ticaret Bakanımız başta olmak üzere gerekli mercilere ilettik. Umarım ihracatçı lehine olumlu sonuçlar alırız. Biz ihracatçılar bu noktaya gelirken, elimizde çantalarla ülke ülke, şehir şehir, dükkan dükkan gezerek ihracat yapmak, ülkemize kazandırmak için çalıştık. Ülkemize kazandırmak için alın teri döktük. Rekabet gücümüzü kaybetmemiz demek, ülkemize kazandırmak için döktüğümüz alın terlerinin boşa gitmesi demektir.”

*

World Food İstanbul 2024’te Kadooğlu Yağ Rüzgarı

 KADOOĞLU YAĞ MARKALARI 60’I AŞKIN ÜLKE MUTFAĞINDA

32. Uluslararası WorldFood İstanbul 2024’te gözler Kadooğlu Yağ stadındaki ürünlere çevrildi. Sektörünün liderliğine emin adımlarla ilerleyen ve 60’a yakın ülke sofralarının vazgeçilmez lezzetlerini alıcılarıyla buluşturan Kadooğlu Yağ, bünyesinde ürettiği Kadoo, Bizce, Brinto, Mayra, Azime, Elianto ve Mutfakların Şefi markalarının yenilikçi ürünleriyle fuarın en gözde standı haline geldi.

Dünya gıda fuarları arasında büyük öneme sahip olan Uluslararası WorldFood İstanbul Fuarının her geçen gün etkisini daha fazla hissettirdiğini ifade eden Kadooğlu Yağ Yönetim Kurulu Üyesi Azime Kadooğlu Akbulut; Uluslararası World Food İstanbul 2024’te bu yıl da her yıl olduğu gibi Kadooğlu Yağ ürün ve markalarının büyük ilgi gördüğünü, Türkiye’den dünya sofralarına sunulan lezzetler arasında yer almanın kendileri için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu sözlerine ekledi.

Sofraların Vazgeçilmez Lezzetlerini Kadooğlu Yağ Sunuyor

Gıda sektörünün en önemli öğeleri arasında yer alan ve Türkiye’nin uluslararası pazarlardaki gururu haline gelen Kadooğlu Yağ bünyesinde üretilen ve markaların fuarda gördüğü ilgiden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Kadooğlu Yağ Yönetim Kurulu Üyesi Azime Kadooğlu Akbulut ülke ekonomisine sağladıkları yüksek katma değerlerden dolayı mutlu olduklarını ifade ederek “Kadooğlu Yağ bünyesinde ki markalarımız yurt içi ve yurt dışı pazarların aranan markası haline gelirken, gerçekleştirdiğimiz ihracatın yanı sıra oluşturduğumuz istihdamla da ülke ekonomisine sağladığımız katkılardan dolayı gururluyuz. 2024 yılını hedeflerimizin üzerinde kapatacağımızı düşünüyoruz.” dedi. 

60’ı Aşkın Ülke Mutfağında Kadooğlu Yağ Markaları Var

60’ın üzerinde ülke mutfağında Kadooğlu Yağ markalarının kullanıldığına dikkat çeken Kadooğlu Yağ Yönetim Kurulu Üyesi Azime Kadooğlu Akbulut “Kadooğlu Yağ olarak güçlü ve dinamik ekibimizle her gün aynı özenle ürettiğimiz ayçiçek, mısır, pamuk ve margarin yağlarımızı; Kadoo, Bizce, Brinto, Mayra, ve Azime markalarımızla 60’ın üzerinde ülkeye ihraç ediyoruz. Şirketimiz aynı zamanda iç piyasada 7 bölge müdürlüğü ve yaygın distribütörlük ağı ile Türkiye’nin dört köşesinde hizmet veriyoruz. Rekabet gücümüzü her geçen yıl yatırımlarımızla arttırıyoruz.” dedi

*

*

KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM UZMANI

OP. DR. GONCA GÖKSU BULGAN MEDICAL POINT GAZİANTEP HASTANESİ’NDE

HASTA KABULÜNE BAŞLADI

Medical Point Gaziantep Hastanesi, akademisyenlerden oluşan uzman ekibini genişletmeye devam ederek, kadrosuna Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gonca Göksu Bulgan’ı dahil etti.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gonca Göksu Bulgan Medical Point Gaziantep hastanemizde hasta kabulüne başlamıştır. Hastaneden yapılan açıklamaya göre, Medical Point Gaziantep Hastanesi, akademisyenlerden oluşan uzman ekibini genişletmeye devam ederek, kadrosuna Op. Dr. Gonca Göksu Bulgan’ı dahil etmiştir.

Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde hasta kabulüne başlayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı  Op. Dr. Gonca Göksu Bulgan uzmanlık alanları arasında; Gebelik Takibi, Genital Estetik Operasyonlar, Laparoskopik OperasyonLar, Normal Müdahaleli Doğum, Epidural Doğum (Prenses Doğum), Sezaryen Doğum, Riskli Gebelikler, İdrar Kaçırma Ameliyatları, İnfertilite, Miyom ve Rahim Alma Operasyonları bulunuyor.

 Medical Point Gaziantep Hastanesi, uzman ekibiyle birlikte sağlık alanındaki kaliteli hizmet anlayışını sürdürüyor.

*

GAZİANTEP’TE TEKNOLOJİ VE İNOVASYONUN KALBİ ARTIK BURADA ATACAK!

-İSTASYON GAZİANTEP İLE ŞEHRİN ULUSAL VE ULUSLARARASI ALANDAKİ REKABET GÜCÜ ARTIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Ticaret Odası paydaşlığında hayata geçirilen İstasyon Gaziantep, şehrin sürdürülebilir kalkınmasını desteklemek, dijital dönüşüm süreçlerine liderlik etmek ve güçlü bir girişimcilik ekosistemi oluşturmayı hedefliyor.

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) ile uyumlu şekilde veri odaklı projeler geliştirerek, Gaziantep’in ulusal ve uluslararası alandaki rekabet gücünü artırıyor.

İstasyon Gaziantep, şehrin sürdürülebilir kalkınması için kritik bir öneme sahip olup, entite ve stratejik ortaklar ve paydaşlar ile iş birliği halinde şehrin dijitalleşme ve inovasyon süreçlerini yönetecek. Simbiyoz, ürün uzayı ve derin öğrenme gibi stratejik yaklaşımlar sayesinde, Gaziantep’in ekonomik ve teknolojik potansiyeli daha da artırılıyor ve ulusal ile uluslararası alandaki rekabet gücünü yükselmeyi amaçlıyor.

İnovasyon istasyon, Proje istasyon ve Bilişim istasyon başlıkları altında yapılandırılan İstasyon Gaziantep, çeşitli alanlarda projeler üretiyor ve bu projelerin sürdürülebilir bir kalkınma modeli çerçevesinde uygulanmasını sağlıyor. Merkezin çalışma modeli olan “Proje Planlama – Uygulama, Dijital Dönüşüm, İnovasyon ve Arge-Ürge, Akredite Melek Yatırımcı Ağı, Networking ve Etki Tahvilleri” ise ana faaliyetleri arasında yer alıyor.

İSTASYON GAZİANTEP’İN ÇALIŞMA MODELİ

Farklı paydaşlarla ve kurumlar arasında karşılıklı fayda sağlayan iş birlikleriyle Simbiyoz, ekonomik çeşitliliğin artırabileceği yeni ürünler ve sektörlere geçiş potansiyeli iş birliklerinin bulunduğu Ürün uzayı, veri setlerinden doğru, anlamlı bilgiler elde etme ve stratejik karar alma süreçlerinin bulunduğu Derin öğrenme çalışma modeli yürütülüyor.

STRATEJİK VE ENTİTE ORTAKLAR

Ulusal ve Uluslararası Kurum ve Kuruluşlar, odalar, STK’lar, üniversiteler, iş dünyası, melek yatırımcılar, vakıflar ile etkin koordinasyonla sürdürülebilir bir kentsel kalkınma modeli oluşturularak Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma (SKA) amaçlarına uyumlu veri odaklı bir yapıda projeler geliştirme amaçlanıyor.

Proje aynı zamanda Gaziantep Valiliği, üniversiteler, il müdürlükleri, dernekler ve vakıflar, uluslarası vakıflar ve ağlar, melek yatırımcılar, uluslarası kuruluşlar, teknoloji transferi stratejik ortaklığında hizmet veriyor. Entite ortaklığında ise; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Ticaret Odası, Organize Sanayi Bölgesi, Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birlikleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, KOSGEB, Gaziantep Ticaret Borsası, Genç Girişimciler Kurulu, İpekyolu Kalkınma Ajansı yer alıyor. Kurumların ortak çalışmaları ve koordinasyon için İstasyon Gaziantep büyük önem sağlıyor.

TAMAMLANAN VE DEVAM EDEN PROJELER

İstasyon Gaziantep’in tamamlanan ve devam projeleri arasında İpekyolu Gaziantep Bilişim ve Sosyal Girişimcilik Merkezi, Kadın kooperatiflerin sektörde donanımlı ve dirençli hale getirilmesi, şehirde sağlık turizminin canlandırılması, geçmişten geleceğe: Marka, Tasarım, Ambalaj ve Dijitalleşme yolculuğu, İklim krizine kadın işletmelerinin uyum süreci, Gaziantep şehir ajandası yer alıyor.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı