Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 02.09.2024 e gazete

admin | 02 Eylül 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Ekonomi, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 02.09.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 02.09.2024 e gazete

HABER METNİ;

BİR HAYAL DAHA GERÇEKLEŞİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin bir müjdeyi daha verdi.

Şahin sosyal medya hesabından son derece heyecanlı bir açıklamada bulundu ve şu cümlelere yer verdi;

“Bu akşam sizinle büyük bir hayalimizi paylaşmak istiyorum. Hayal diyorum ama çok yakında nasıl gerçek olacağını, hep birlikte yaşayıp göreceğiz.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, OTOBÜS ULAŞIM AĞINI HİDROJENLİ YEŞİL YAKITA DÖNÜŞTÜREN İLK ŞEHİR OLACAK.

Temel kaynağı su ve güneş olan, dünyanın en temiz, yeşil, sürdürülebilir enerjisi hidrojen için ülkemizde önemli çalışmalar yapılıyor. Çok önemli gelişmelerin arefesindeyiz.

Biz de bu yapısal, teknolojik dönüşümü takip eden, uygulayan ilk şehir olmak için öncü bir rol üstleniyoruz.

Çalışmamız devam ediyor, gelişmeleri detaylıca paylaşacağız.”

*

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ ZİNCİR MARKET ŞUBESİNİ KAPATTI

TAHMAZOĞLU BÜYÜK KÜÇÜK DİNLEMİYOR

Şahinbey Belediyesi Zabıta ekipleri ilçe genelindeki denetimlerini aralıksız sürdürmeye devam ederken daha önce üç kez ayrı denetimde son kullanma tarihi geçmiş ürün sattığı tespit edilen zincir market şubelerinden birini encümen kararı ile kapattı.

Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde halk sağlığı için denetimlerini ara vermeden sürdürürken, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun katıldığı denetimler sırasında, zincir bir marketin şubesinde son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satıldığı tespit edildi. Yapılan işlemler sonrasında zincir market şubesi Encümen kararı ile kapatıldı.

 VATANDAŞIN SAĞLIĞI GÖZETİLİYOR

Daha önce birçok kez gece ve gündüz denetimleri yapan Şahinbey Belediyesi Zabıta ekipleri bu anlamda kesinlikle taviz vermiyor. Geçtiğimiz günler içerisinde yaptığı denetimlerle 75.000’den fazla ürüne el koyan ve imha eden Şahinbey Belediyesi Zabıta ekipleri bu konudaki hassasiyetini yaptığı sıkı denetimlerle sürdürüyor.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun halkın sağlığına yönelik yapılacak hiçbir olumsuzluğu kabul etmemesi vatandaş tarafından da takdir görüyor.

Şahinbey Belediyesi Zabıta ekipleri ile birlikte sık sık denetimlere katılan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, vatandaşların sağlığının her şeyden önemli olduğunu vurguladı. Başkan Tahmazoğlu, denetimler sırasında halkın sağlığını tehlikeye atan herhangi bir kurum veya kuruluşun kim olduğuna bakılmaksızın gerekli cezai işlemlerin uygulanacağını belirtti.

*

*

NİZİP İLERİ BİYOLOJİK ATIKSU ARITMA TESİSİ, BÜYÜYEN İLÇENİN ATIKSU SORUNUNA ÇÖZÜM OLUYOR

– TESİS MODERN TEKNİKLERLE İLÇENİN 2050 YILINA KADAR ATIKSUYUNU TEMİZLEYECEK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Türkiye’nin en gelişmiş ve çevreci tesislerinden birisi olan Nizip İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ile ilçenin 2050 yılına kadar atıksuyu temizlenecek. 

Türkiye’nin en gelişmiş ve çevreci tesislerinden biri olan, yapımı GASKİ tarafından tamamlanan tesis, hem evsel hem de endüstriyel atıksuları arıtma özelliği ile ön plana çıkıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğinde yürütülen çalışmayla yapılan tesis, Nizip ilçesinde fiziksel, kimyasal ve biyolojik sistemleri entegre ederek etkin bir şekilde çalışıyor.

Modern tekniklerle çalışan tesis, arıtma aşamasında ilçeden gelen atıksuda bulunan katı, biyolojik olarak parçalanabilen organik maddeleri, azotu ve fosforun temizliğini sağlıyor. Tesis, günlük 30 bin 500 metreküp evsel ve 7 bin metreküp endüstriyel olmak üzere toplamda 37 bin 500 metreküp atıksu arıtma kapasitesi sahip olarak hizmet veriyor.

Gazi şehrin hızla nüfusu ve sanayisi hızla gelişen Nizip’te 36 dönümlük alanda hizmet veren Nizip İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, 2050 yılına kadar 210 bin eşdeğer nüfusa hizmet edebilecek.

*

2. KOMMAGENE BİENALİ, SANKO HOLDİNG ANA SPONSORLUĞUNDA “İYİLEŞMEK” TEMASIYLA KAPILARINI AÇTI

Kapsadığı alan ve açık hava yerleştirmeleri ile Türkiye’nin en önemli çağdaş sanat etkinliklerinden biri haline gelen Kommagene Bienali, SANKO Holding ana sponsorluğunda “İyileşmek” temasıyla düzenleniyor.

LAM Derneği koordinasyonunda, Adıyaman Valiliği ev sahipliğinde ve SANKO Holding ana sponsorluğunda gerçekleştirilen bienalin bu yılki teması, bölgeyi derinden etkileyen yıkıcı depremin ardından “iyileşmek” olarak belirlendi.

Kommagene Bienali, sanatçılardan iyileşme ve yeniden doğuş temalarını ele alan eserler talep ederek, toplumsal ve bireysel iyileşmenin sanat aracılığıyla nasıl mümkün olabileceğini gözler önüne seriyor.

Bu yıl, Macaristan’dan Prof. Eros Istvan küratörlüğünde, bienale 20 farklı ülkeden 53 sanatçı katılıyor. Bu sanatçılar, bölgeyi sarsan zorlu bir dönemin ardından, iyileşmenin gücünü ve sanatın bu süreçteki rolünü farklı perspektiflerden irdeleyecek eserlerini sergiliyor.

Adıyaman’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini sanatla buluşturan 2. Kommagene Bienali kapsamında eserlerin sergilendiği mekanlar arasında Nemrut Dağı, Kahta Kalesi, Cendere Köprüsü, Karakuş Tümülüsü, Belören Köyü ve Perre Antik Kenti gibi hem doğa hem de arkeolojiyle iç içe geçmiş alanlar bulunuyor.  Bu tarihi mekanlar, sanat eserlerinin sergilendiği yerler olarak, geçmişin mirası ile sanatın iyileştirici gücünü bir araya getiriyor.

Bu yıl ayrıca, 3 Adıyamanlı sanatçının yer aldığı paralel bir sergi de gerçekleştiriliyor. Sergi, yerel sanatçıların gözünden iyileşme temasını işleyerek bölgenin kültürel mirasını ve yaratıcı potansiyelini ön plana çıkaracak.

Nemrut Dağı Zirvesi’nde açılışı gerçekleştirilen bienal, farklı ülkelerden gelen yazarların katılımıyla, güneşin ilk ışıkları eşliğinde iyileşme ve umut dolu bir başlangıç yaptı. Aynı gün, zirvede Moğolistan’dan gelen NEG-UUDEL Performance Art Group, izleyicilere eşsiz bir performans sundu. Kommagene Bienali, sanatın ve kültürün iyileştirici gücünü vurgulayan eserlerle dolu bir program sunuyor.

SANKO Holding, üretim tesislerinin bulunduğu Adıyaman ilinde, şirketin 120.yılına ithafen desteklediği bienale, bu eşsiz deneyimi paylaşmak üzere tüm sanatseverleri davet ediyor.

KOMMAGENE BİENAL SANATÇI LİSTESİ

Alhan Tanrıverdi – Türkiye

Amarsaikhan Namsraijav – Moğolistan

Başak Karakoyun – Türkiye

Burhan Yılmaz – Türkiye

Ceysu Ucan – Türkiye

Chrisel Attewell – Afrika

Çağla Meknuze & Mert Kamiller & Arda Gül / Lüksemburg – Türkiye

Danial İsmail & Türkan Sultan Yaşar / Malezya – Türkiye

Dora Moneti Faggin – Portekiz

Erdoğan Kaplan – Türkiye

Feng Feng & Xiao Li / Çin – Japonya

Gonca Dicle Akça Gonca – Türkiye

Guillermo Anselmo Vezzosi – Arjantin

Kahraman Turan – Türkiye

Karin van der Molen – Hollanda

Kinga Kovacs & Erno Endre Gergely – Romanya

Mahmut Aydın – Türkiye

Marisa Merlin – İtalya

Martin Fred – Fransa

Michael Chauvel – Fransa

Muhammet Bakır – Türkiye

Mustafa Duymaz – Türkiye

Narin Turanlı – Türkiye

NEG-UUDEL Performance Art Group / Moğolistan – İsviçre

Oya Yurt & Yaprak Deniz Yurt – Türkiye

Özgür Özcan – Türkiye

Patrick Jones & Kaori Jones – İngiltere

Rukiye Peyzo – Türkiye

Serpil Çetinkaya & Ilgın Özer – Türkiye

Sezen Ümitli – Türkiye

Shabir Mir – Pakistan

Strl_ – Danimarka

Sophy King – İngiltere

Şölen Kipöz & Hatice Gökçe – Türkiye

Taejin Hur – Kore

Takashi Ikezawa – Kore

Talha Demiral – Türkiye

Kolozsi Tiberiu – Romanya

Yiğit Türüdü & Tuba Emiroğlu – Türkiye

Yusuf Aktoprak – Türkiye

Zsofia Majorosi – Macaristan

PARALEL SERGİLER

Onur Polat – Sırtlan Bilgisi

Birgül Tüfek – Çocuk Gelinler

Ali Osman Yanık – Kabuk

*

GAZİANTEP ŞEHİR HASTANESİ KARDİYOLOJİ EKİBİNDEN BİR İLK DAHA

KAPALI YÖNTEMLE YAPILAN KALP KAPAK AMELİYATIYLA HAYATA TUTUNDU

Adıyaman’da ikamet eden 47 yaşındaki İmam Doğan , Gaziantep Şehir Hastanesinde Kardiyoloji ekibi tarafından uygulanan kapalı yöntemle kalp kapağı ameliyatı sonrası artık rahat nefes alıp vermesi de sağlanarak sağlıklı bir şekilde taburcu oldu.

 10 yıl önce açık kalp ameliyatı ile aort kapağına cerrahi kapak implantasyonu yapılan hasta son bir buçuk ayda nefes alıp vermekte zorlanınca çareyi Gaziantep Şehir Hastanesinde buldu.


Zorlu bir ameliyatın başarılı bir şekilde geçtiğini ifade eden Gaziantep Şehir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Veysel Özgür Barış ‘İmam bey  son zamanlarda artan bir nefes darlığı olması üzerine kliniğimize başvurdu. Hastamızın  yapılan muayenelerinde daha önce takılan cerrahi kapağın yanında ciddi bir kalp kapağı kaçağı mevcuttu. Hastamızı kendi konseyimizde kalp damar cerrahlarıyla birlikte değerlendirdik. Hastamızın ameliyatını yapan Murat hocamızla değerlendirdikten sonra mümkünse tekrar açık ameliyat yapmayalım,  kapalı yöntem ile ameliyat yapalım diye düşündük. Bunun üzerine bir takım tetkiklerden sonra kapalı ameliyatı yapabileceğimize karar verdik.
Ciddi olan  kalp kapak kaçağını,  kasıktan girerek , cerrahi ameliyata gerek olmadan kapalı yöntemle ciddi kaçaktan hafif kaça kadar düşürebildik. Hastamız ilk geldiğinde yürüdüğü zaman nefes almakta zorlanıyordu. Şu an ciddi bir kalp kapağı kaçağı kalmadı. Hastamızın nefes alıp vermesi gayet iyi.
Bu ameliyatlar için hastalar genelde Ankara İstanbul gibi il dışına gitmek zorunda kalıyorlardı. Bu operasyonu Gaziantep’de yapan ilk ekibiz. ‘dedi.

Kalp kapağı operasyonu sonrası rahat nefes aldığını ifade eden İmam Doğan’ Kronik kalp hastasıyım. Aort kapaklarım değişti.  Bir buçuk aydır ciddi nefes darlığı yaşıyordum. Ameliyat olmam gerekiyordu. Bana ameliyatın çok riskli olduğunu söylediler ama ben umudumu kaybetmedim.  Gaziantep Şehir Hastanesi Kardiyoloji Kliniğine başvurdum. Burada kapalı yöntemle ameliyat oldum. Şu an gayet iyi durumdayım ve sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum ‘ dedi.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı