Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Salı 27.08.2024 e gazete

admin | 28 Ağustos 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Salı 27.08.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Salı 27.08.2024 e gazete

HABER METNİ;

BAŞKAN TAHMAZOĞLU’NDAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE MÜJDE

TAHMAZOĞLU ÖĞRENCİ DESTEĞİNE DEVAM EDİYOR

DESTEK 15 BİN TL’ YE ÇIKTI

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da üniversite öğrencilerine desteğini artırarak sürdürüyor. Başkan Mehmet Tahmazoğlu’nun Üniversite öğrencilerine güz ve bahar döneminde vermiş olduğu destek 476 Milyon TL oldu.

Geçtiğimiz yıllarda üniversite öğrencilerine 1’nci ve 2’nci eğitim öğretim dönemlerinde toplamda 9.000 TL desteklerde bulunan Başkan Mehmet Tahmazoğlu, yeni eğitim öğretim döneminde bu desteğini toplamda 15.000 TL’ye çıkararak öğrencilere yeni bir müjde verdi.

476 MİLYONLUK EĞİTİM DESTEĞİ SAĞLADIK

Öğrencilere verdiği destekle her zaman gençlerin yanında olan Başkan Mehmet Tahmazoğlu Üniversiteli öğrencilere verilen destek miktarını 15.000 TL’ye çıkardığının müjdesini vererek ” Sevgili Üniversiteli Gençler, Sizleri çok seviyor ve her alanda desteklemeye devam ediyoruz. İlkokuldan üniversite hayatınıza kadar eğitimden spora, kültürden sanata her alanda başarılı olmanız için tüm imkânlarımızla hep yanınızdayız. Üniversite kazanmak için yıllarca çalışıp çabaladınız ve şimdi üniversiteli oldunuz. Bir abiniz olarak sizleri tebrik ediyor, her yıl olduğu gibi bu başarınızı ödüllendirmek istiyorum. Geçtiğimiz yıllarda eğitim-öğretim dönemlerinizde sizlere tam 476 milyon ₺ eğitim desteği sağlamıştık. Her yıl artırarak devam ettiğimiz bu desteğimize, bu yıl da devam edeceğiz. Geçtiğimiz yıl ilk dönem 4.000 ₺ ikinci dönem 5.000 ₺ olmak üzere sizlere 9.000 ₺ kişi başı eğitim desteği sağlamıştık. Bu yıl eğitim desteğimizi tam 15.000 ₺’ye çıkardık. İlk dönem 7.000 ₺ ikinci dönem 8.000 ₺ olmak üzere hesaplarınıza yatıracağız. Ben başarınızın daim olması dileklerimle hepinizi sevgiyle muhabbetle selamlıyorum. Hayırlı, uğurlu olsun; güle güle harcayın.” dedi.

BAŞARI ARTTIKÇA ÖDÜLDE ARTIYOR

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, başarıyı teşvik etmek amacıyla ilk bine giren öğrencilere 30 bin, ilk 5 bine girenlere 25 bin,  ilk 10 bine girenlere 21 bin, ilk 20 bine girenlere 19 bin,  ilk 30 bine girenlere ise 17 bin liralık destek vereceklerini de sözlerine ekledi.

00

*

SANKO HOLDİNG, TÜRKİYE’NİN TEKNOLOJİ HAMLESİNİ DESTEKLEMEK İÇİN 5’İNCİ KEZ TEKNOFEST’İN ANA SPONSORU OLDU

 SANKO 5’İNCİ KEZ TEKNOFEST’İN ANA SPONSORU OLDU

Türkiye’nin teknoloji hamlesini güçlendirmek için gençlerin yenilikçi fikirlerini destekleyen SANKO Holding, bu yıl bir kez daha

TEKNOFEST’in ana sponsorları arasında yer alıyor.

Türkiye’nin öncü sanayi kuruluşlarından SANKO Holding, ‘Teknoloji Geliştiren ve Üreten Bir Türkiye’ hedefiyle düzenlenen, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in bu yıl da ana paydaşları arasında yer alacak. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ana yürütücülüğünde, 2-6 Ekim tarihlerinde Adana’da yapılacak organizasyon, Türkiye’nin dört bir yanından bilim ve teknolojiyi rehber edinmiş, geleceğin teknolojilerini üreten gençleri buluşturacak.

SANKO Holding, TEKNOFEST’e beş yıldır verdiği destek kapsamında, Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması’nın yürütücülüğünü üstleniyor. Yarışma, toplumda yenilenebilir enerji kullanımını ve enerji verimliliği kültürünü geliştirerek, çevre bilincini artırmayı hedefleyen yenilikçi ve teknolojik fikirlerin ortaya çıkmasını amaçlıyor.

SANKO Holding’in yürütücülüğünde düzenlenen yarışmaya ilgi her geçen yıl artarak devam ediyor. Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören tüm ilkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencileri ve mezunların katılabildiği yarışmaya, bu yıl toplam 150 bin 181 takım başvurdu. Antalya ANFAŞ’ta 5-8 Eylül tarihleri arasında yapılacak finalde ise 80 takım yarışmaya hak kazandı.

*

*

Ayçiçek yağında tehlikeli oyun!

GDO’lu Soya yağları tağşişe mi gidiyor?

GIDA GÜVENLİĞİMİZ TEHLİKEDE

 KADOOĞLU HAREKETE GEÇEREK UYARDI

Dahilde İşleme Rejimi Kapsamında, yem sektöründe kullanılmak üzere ithal edilen soya fasulyesinden elde edilen yağların karışım yağlarında kullanıldığı iddiaları, “GDO’lu yağlar tağşişe mi gidiyor?” sorusunu gündeme getirdi.

Yem üretiminde kullanılması gereken GDO’lu soya fasulyesi yağlarının bazı firmalar tarafından ayçiçek yağlarına karıştırılarak ihraç edildiği duyumları üzerine Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri harekete geçti.

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, Türkiye’nin rafine ayçiçek yağı ihracatında dünya lideri olduğunu belirterek, ” Dahilde İşleme Rejimi (DİR) kapsamında önce ithalat sonra ihracat yapan rafine ayçiçek yağı sektöründe; Rusya ve Ukrayna gibi önemli üretici rakipleri geride bırakan ülkemizin bu başarısındaki en önemli faktör sektördeki bilgi birikimi ve kaliteli üretimdir” dedi.

Son zamanlarda Türkiye’nin ihracat lideri olduğu rafine ayçiçek yağı sektöründe bazı firmaların tağşiş yaptığı ile ilgili duyumların artmaya başladığını ifade eden şöyle devam etti:

“Dahilde İşleme Rejimi kapsamında, sektör temsilcisi bazı firmalar, yem bünyesinde kullanılmak üzere soya fasulyesi ithal ediyor. Soya fasulyesinin işlenmesi neticesinde ortaya çıkan soya yağı ve küspesinin yem sanayisinde kullanılması gerekiyor. Ancak bazı ayçiçek yağı firmalarının bu GDO’lu soya yağını ihraç ürünü ayçiçek yağları içinde karışım yağı olarak kullanarak tağşiş yaptığı ve bu yolla maliyet avantajı sağlayarak sektörde haksız rekabete yol açtıkları  ile ilgili duyumlar son zamanlarda artmaya başladı. 

 Söz konusu tağşiş işlemi kısa vadede piyasa dengelerini bozmakla beraber aynı zamanda kalitesi ile uluslararası ticarette lider konuma gelmiş olan ayçiçek yağı ihracatımızdaki başarımızı da uzun vadede tehlikeye sokma riski taşımaktadır. Ülkemizin rafine ayçiçek yağı ihracatındaki liderliğini tehlikeye sokacak bu tür girişimlerin önüne geçilmesi için Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliğimiz tarafından Ticaret Bakanlığı Gümrükler Başmüdürlüğüne yazı yazılarak, mevcut denetimlere ek olarak ihraç edilmek üzere limanlara sevk edilen konteynerlerden numune alınması ve bu yolla denetimlerin sıklaştırılması talep edilmiştir. Bu konuda Bakanlığımızın gerekeni yapacağına inancımız sonsuzdur”

Kadooğlu, kaliteli ürün ihracatıyla rafine ayçiçek yağı sektöründe zirveye çıkan Türkiye’nin bu alandaki prestijinin korunması için gerekli girişim ve çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi.

*

*

Gaziantep Medical Point Hastanesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahisinde Önemli Bir Başarı!

TÜRKİYE’ DE İLK, AVRUPA DA 3 MERKEZDEN BİRİYİZ!

Gaziantep Medical Point Hastanesi, sağlık hizmetlerinde mükemmellik hedefi doğrultusunda attığı adımlarla dikkat çekmeye devam ediyor. Hastane, Beyin ve Sinir Cerrahisi alanında Türkiye’de bir ilke imza atarak SRC Center of Excellence tarafından akredite edildi. Bu prestijli akreditasyon, hastanenin yüksek kaliteli sağlık hizmeti sunma kararlılığını uluslararası standartlarda belgelemesi açısından büyük bir önem taşımaktadır.

TÜRKİYE’DE BİR İLK: AKREDİTE BEYİN VE SİNİR CERRAHİSİ

Gaziantep Medical Point Hastanesi, SRC Center of Excellence tarafından verilen bu akreditasyon ile Türkiye’de Beyin ve Sinir Cerrahisi alanında akredite edilen ilk hastane olma özelliğini taşımaktadır. Bu başarı, hastanenin hasta güvenliği, tedavi etkinliği ve genel sağlık hizmetleri kalitesine verdiği önemin somut bir göstergesi olarak öne çıkmaktadır. SRC Center of Excellence, dünya genelinde hasta güvenliğini artırmayı ve sağlık hizmetlerinde mükemmeliyeti teşvik etmeyi amaçlayan kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak, yalnızca en yüksek standartları karşılayan sağlık kuruluşlarına bu prestijli akreditasyonu vermektedir.

Avrupa’daki Üç Merkezden Biri: SRC Center of Excellence

SRC Center of Excellence, Avrupa genelinde yalnızca üç merkezi akredite etmiş olup, Gaziantep Medical Point Hastanesi bunlardan biri olarak öne çıkmaktadır. Bu durum, hastanenin sadece Türkiye’de değil, aynı zamanda Avrupa çapında da mükemmellik standartlarına uygun hizmet sunduğunu göstermektedir. SRC’nin akreditasyon süreci, sağlık hizmetlerinin her yönünü titizlikle değerlendiren, uzun ve detaylı bir denetim sürecini içermektedir.

Gaziantep Medical Point Hastanesi’nin bu süreçten başarıyla geçmesi, hastane yönetiminin ve tüm sağlık ekibinin hasta güvenliği, tedavi kalitesi ve hizmet mükemmeliyetine olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne sermektedir.

“Bu Akreditasyon Kararlılığımızın Bir Yansımasıdır”

Gaziantep Medical Point Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslan Güzel, bu akreditasyonun hastanenin sağlık hizmetlerindeki mükemmeliyet hedeflerine ulaşmada önemli bir adım olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Güzel, “SRC Center of Excellence tarafından akredite edilmek, hastanemizin sağlık hizmetlerindeki mükemmeliyet hedeflerinin uluslararası düzeyde tanındığını gösteriyor. Bu süreçte emeği geçen tüm ekip üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu akreditasyon, hastalarımızın güvenliği ve sağlığı için sürekli olarak kendimizi geliştirme yönündeki kararlılığımızın bir yansımasıdır” dedi.

Hastane yönetimi, bu akreditasyonun sadece bir başarı değil, aynı zamanda hastalarına en iyi hizmeti sunma yolunda atılan önemli bir adım olduğunu belirtti.

Gelecek İçin Güçlü Bir Taahhüt

Gaziantep Medical Point Hastanesi, SRC Center of Excellence tarafından verilen bu akreditasyonun sağladığı prestiji koruyarak, gelecek dönemde de sağlık hizmetlerinde mükemmellik hedefini sürdürecektir. Hastane yönetimi, bu akreditasyonun hastanenin uluslararası standartlarda hasta güvenliği ve sağlık hizmetleri mükemmelliği konusundaki kararlılığını perçinlediğini ve bu yüksek standartları koruyarak hastalarına en iyi hizmeti sunmaya devam edeceklerini belirtti.

0

0

UMUT YILMAZ’DAN BÜYÜKŞEHİR VE ŞAHİNBEY’E ÇAĞRI

YILMAZ: “GELİN 3 BELEDİYE PROTOKOL YAPALIM GÜNEYDOĞU BİRLİK’İ YENİDEN AÇALIM”

YILMAZ: “GAZİANTEP’TE ARTIK SURİYELİLER BİLE DURMUYOR”

YILMAZ: “SORUNLARIN TEK ÇÖZÜMÜ ERKEN SEÇİM”

Şehitkâmil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Büyükşehir ve Şahinbey Belediyesi’ne çağrıda bulundu. Her iki belediyenin fıstık alımının üreticiye fayda sağlamayacağına dikkat çeken Yılmaz, “Gelin 3 Belediye olarak protokol yapalım ve Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’ni (Güneydoğu Birlik) yeniden açalım. Üretici gerçekten rahat etsin” dedi.

Şehitkâmil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, katıldığı bir televizyon canlı yayınında ekonomik krizin Gaziantep’teki yansımalarını ve çözüm önerilerini ortaya koydu. Yılmaz, Gaziantep’te gelinen noktada üreticisinden tüketicisine, işçisinden patronuna herkesin mutsuz olduğunu söyledi.

FISTIKTA İSTİKRAR YOK

Gazianteplilerin en önemli geçim kaynağı fıstıkta yaşanan sorunlara değinen Yılmaz, 15 yıl sonra mahsul veren fıstıkta gelinen noktanın üzücü olduğunu belirterek, “Bir fıstık ağacı 15 yılda yetişir. Diktikten ancak 15 yıl sonra bir mahsul alabilirsiniz. İnsanlara yazık değil mi? 15 yıl gözü gibi, çocukları gibi o fidanlara bakacaklar ama fıstık para etmeyecek. Bir yandan fıstığın fiyatı yükseltilmeye çalışılıyor. Bir yandan baklavanın fiyatı azaltılmaya çalışılıyor. Baklavanın kilo fiyatı 1200 lira. Nasıl çıkacaksınız bu işin içinden? Fıstık bu şekilde giderse üretici de sokağa atacak, tüccarlar da artık almayacak.  Çünkü istikrar yok. Taban fiyatı olmayan bir şeyin istikrarı olmaz. Ben bunları 50 yıllık fıstıkçılardan duyup, söylüyorum. Güneydoğu Birlik kapatılırken bugünleri görerek itiraz ettik. Geldiğimiz noktada biz haklı çıktık. Aynı Suriyeliler konusunda haklı çıktığımız gibi” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR VE ŞAHİNBEY’E GÜNEYDOĞU BİRLİK ÇAĞRISI

Gaziantep Büyükşehir ve Şahinbey Belediyesi’nin üreticiden fıstık almasının da üreticiye çözüm olamayacağını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti: “Fıstığın fiyatını dengelemek için diğer belediyelerimiz kalktılar “Biz fıstık alımı yapacağız” dediler. Bu yıl 500 bin ton rekolte açıklandı. Hadi alın. Belediye Başkanlarına çağrı yapıyorum. 3 belediye de protokol yapalım, Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’ni (Güneydoğu Birlik) yeniden açalım. Eğer fıstıkta dünyayla yarışmak istiyorsanız, bunu Gaziantep’te iki belediyenin fıstık alımı ile yapamazsınız. Mazot, işçilik geçen yıla oranla 2-3 kat artmış. Bu memleketin enflasyon sorunu var. Bu sorunu çözmediğiniz zaman fıstığı çözme imkanınız yok.”

GAZİANTEP’TE HERKES MUTSUZ

Gaziantep’te kimsenin mutlu olmadığını da aktaran Yılmaz, yaptığı ziyaretlerde vatandaşların çaresizliklerini gördüklerini ifade ederek, “ Anneler, “Acaba kocam bir şeyler getirebilecek de tencereyi kaynatabilecek miyiz?” düşüncesinde. Bu korkuyu yaşıyorlar. Adım attığım her yerde benden iş istiyorlar. Ben belediye başkanıyım, bu işi düzeltecek olan ben değilim. Bu memleketin iş sorunu, Suriyeli sorunu vs. var. Gaziantep esasında kendi kendine yeten bir memleket. Gaziantep’te biz önce kendimizle sonra dünyayla yarışırız. Şu anda artık yarışmayı bıraktık. Çiftçilerimiz, “Aman bize bir şey olmasında ben üretmeyeyim evimde oturayım” diyor. Bu memleketin sorunlarına acil olarak çözüm bulmamız gerekiyor. Bu şehirde herkes mutsuz. Yarının ne olacağını bilmiyorlar. 17 yaşındaki oğlum “Baba ben Avrupa’ya giderim” demeye başladı. Gaziantep’te artık kimse durmamaya başladı. Türkiye’deki en büyük Suriyeli nüfusu Gaziantep’tedir. Gaziantep’te artık Suriyeliler bile durmuyor. Çünkü çok pahalı” ifadelerini kullandı.

İKTİDAR GÖRMÜYOR, TEK ÇÖZÜM ERKEN SEÇİM

Gaziantep’in yaşadığı bu sorunlara karşı bunları görmeyen ve kulak tıkayan bir iktidarla da karşı karşıya olduklarını dile getiren Yılmaz, sorunların çözümü için erken seçim çağrısında bulunarak “Onların yaşadığı dünyayla bizim yaşadığımız dünya çok farklı. Halkın içine inmeyen milletvekilleri bu durumu anlayamaz. Gaziantep’te 10 tane milletvekilleri var, halkın sorunlarını bilmezler. Ama artık yeter. Bu milletin “ben açım” çığlıklarına kulak versinler. Geçici çözümler, bu memlekete fayda sağlamaz. Bizim artık kalıcı çözümlere ihtiyacımız var. Cumhurbaşkanımız en son çıktı, “Ben ekonomistim” dedi ve bilime, dünyaya aykırı bir sistem oluşturdu. Ondan sonra bu memlekete ne olduysa bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Bu memleket aşağıya doğru gidiyor. Tek çözüm yolu erken seçimdir. Bir an önce vatandaşlarımız bu karanlıktan çıkmalıdır” ifadelerini kullandı.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı