Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 25.07.2024 e gazete

admin | 25 Temmuz 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 25.07.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 25.07.2024 e gazete

                                                                                HABER  METNİ;

ŞİMŞEK EKONOMİDE İYİLEŞME SİNYALİ VERDİ

YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE 43’E, 12 AY SONRASI YÜZDE 30’A VE 24 AY SONRASI YÜZDE 19,3’E DÜŞTÜ

Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ekonomide sıkı para politikasının ve alınan tedbirlerin verilere olumlu yansıdığını ifade ederek kredi kuruluşlarının Türkiye’nin kredi notunun pozitife çevirdiğini ifade etti. Şimşek açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Moody’s kredi notumuzu ilk defa iki kademe artırdı!

Uyguladığımız program sayesinde ülke kredi notumuzu 11 yıl sonra yükselten Moody’s görünümü pozitif olarak korudu.

Ekonomideki dengelenme, azalan dış finansman ihtiyacı, artan uluslararası rezervler ve dezenflasyon süreci not artışında etkili oldu.

Görünümün pozitif olarak korunması programımıza duyulan güveni yansıtırken potansiyel not artışlarına işaret ediyor.

Ekonomimizin dayanıklılığını artıran kurala dayalı ve öngörülebilir politikalarımızı uygulamaya kararlılıkla devam edeceğiz.

*

ENFLASYON BEKLENTİLERİ HEDEFİMİZE YAKINSIYOR.

Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 43’e, 12 ay sonrası yüzde 30’a ve 24 ay sonrası yüzde 19,3’e düştü.

OVP’yi açıkladığımızdan beri 12 ay ve 24 ay sonrası enflasyon beklentileri kesintisiz geriledi.

Gerçekleşen yıllık enflasyonun yükselişte olduğu bu dönemde beklentilerin iyileşiyor olması dezenflasyona yönelik politikalarımızın başarılı olacağına yönelik inancı göstermektedir.

Temmuzda aylık enflasyonda geçici etkiler kaynaklı artış olmasını beklemekle birlikte yıllık enflasyonda belirgin bir düşüş öngörüyoruz.

Dezenflasyon süreci önümüzdeki aylarda daha da belirginleşecek.

*

Kararlılıkla uyguladığımız program sayesinde riskler azalıyor, finansal piyasalarda normalleşme sürüyor.

TCMB’nin yurt içi bankalarla yaptığı swap stoku 2023 yılı zirvesi olan 64,5 milyar dolardan 144 milyon dolara geriledi.

Parasal aktarım mekanizmasını güçlendiren bu durum dezenflasyon sürecine de önemli katkı sağlayacak.”

*

ÖKKEŞ TİTİZ VE KEMAL TİTİZ SEVENLERİ MEVLİT DE BULUŞTU

Muhtarların efsane ismi Muhtarların özlük haklarının alınmasında öncülük eden Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Merhum Ökkeş Titiz ve onun yolunu süren Oğlu Kemal Titiz ölümlerinin yıl dönümünde düzenlenen mevlit de dualarla anıldılar.

*

*

ŞAHİNBEY ZABITA EKİPLERİNDEN GECE DENETİMİ

Şahinbey Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü ekipleri saat 02.00’de Şahinbey sınırları içerisindeki 57 francala(somun) fırınını denetledi.

Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin gece 02.00’de 10 ekiple eş zamanlı yaptığı denetimlerde, 57 francala(somun) işletmesini denetleyerek olumsuzluk tespit edilen 16 işletmeye yasal işlem uyguladı. Ekipler denetimlerde fırınlarda hijyen koşullarını baştan sona inceledi. İşletmelerde kullanılan malzemelerin saklama koşullarından, ürünlerin hijyenik sunumuna; personelin el temizliği ve giyim düzeninden, çalışma ortamının genel temizliğine kadar pek çok detay kontrol edildi. Ayrıca fırınlara ait çalışma izin belgeleri ve gıda güvenliği sertifikaları da detaylı bir şekilde incelendi.

ZABITA EKİPLERİMİZ 7/24 SAHADA!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, vatandaşın sağlığı ile oynanmasına asla müsaade etmeyeceklerini belirterek “Halkımızın sağlığı bizim için en öncelikli konudur. Bu kapsamda düzenlediğimiz denetimlerle işletmelerin hijyen standartlarına uyup uymadığını yakından takip ediyoruz. Vatandaşlarımızın, ekmek ve diğer fırın ürünlerini sağlıklı bir şekilde tüketebilmeleri için gerekli önlemleri alıyoruz. Ekiplerimizin gece mesaisinde 10 ekiple eş zamanlı yaptığı denetimlerde, 57 francala(somun) işletmesini denetleyerek sağlık şartlarına uymayan 16 iş yerine yasal işlem uyguladı. Vatandaşımızın sağlığını tehdit edenlere geçit vermeyerek, denetimlerimize devam edeceğiz.” diye konuştu.

*

ŞEHİTKAMİL’DE 10 TON KURUYEMİŞ İMHA EDİLDİ

-GÜVENLİ GIDA DENETİMLERİ ARALIKSIZ SÜRDÜRÜLÜYOR

Şehitkamil Belediyesi, insan sağlığını tehlikeye atabilecek işletmelere karşı kapsamlı denetimlerini aralıksız devam ettiriyor. Son yapılan denetimlerde, ele geçirilen güvenilir gıda vasfına sahip olmayan 10 ton küflenmiş, bozulmuş, kokuşmuş kuruyemiş imha edildi ve işletme mühürlenerek ticaretten menedildi.

Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından Sanayi Mahallesi’nde gerçekleştirilen denetimlerde; iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmayan bir işletme tespit edildi. İşletmede; 10 ton yerfıstığı, karpuz çekirdeği, çekirdek bulundu. İşletme, yasal süreç başlatılarak ticari faaliyetlerden menedildi ve mühürlenerek kapatıldı. Ele geçirilen ürünler, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yetki verilen adrese teslim edilerek imha edildi.

Şehitkamil Belediyesi tarafından konuya ilişkin ilgili yapılan açıklamada, halk sağlığını koruma amacıyla düzenli olarak yapılan denetimlerin aralıksız sürdürüleceği vurgulandı. Tüketici haklarını korumak adına yoğun çaba sarf edildiğini kaydeden belediye yetkilileri, vatandaşların güvenilir gıda tüketimine dikkat etmeleri gerektiğini hatırlatarak, şüpheli durumlarda 0342 323 27 27 numaralı hattın aranması gerektiğini belirtti. Şehitkamil Belediyesi yetkilileri, halk sağlığını tehdit eden her türlü duruma karşı tedbir almaya ve vatandaşların güvenli gıda tüketimini sağlamaya devam edeceklerini bildirdi.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı