Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 24.07.2024 e gazete

admin | 24 Temmuz 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 24.07.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 24.07.2024 e gazete

HABER METNİ;

MUHTARLARN MEZUNİYET SEVİNCİ

Gaziantep’te “Muhtarlar Akademisi” projesi kapsamında, 7 başlıkta toplamda 32 saat eğitim alan 186 muhtar için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Konferans Salonu’nda mezuniyet töreni düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) iş birliğinde, muhtarların hizmet kalitesini artırmak ve daha donanımlı hale getirmek için Türkiye genelinde hayata geçirilen “Muhtarlar Akademisi” projesinin Gaziantep ayağı tamamlandı. Eğitime katılan 186 muhtar için mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende Başkan Fatma Şahin, eğitimi başarıyla tamamlayan muhtarlara sertifikalarını vererek hediye takdim etti. Daha sonra mezuniyete hak kazanan muhtarlar kep attı.

ŞAHİN: BU AKADEMİNİN YARARLI OLACAĞINI GÖRDÜK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, törende yaptığı konuşmada muhtarlığın önemli bir görev olduğunu belirterek şunları söyledi:

 “Biz büyük bir aileyiz. Her bir muhtarımızı hürmetle selamlıyorum. Çünkü seçilmek çok büyük bir gurur. Ama aynı zamanda çok büyük bir vebal ve çok büyük bir sorumluluk. Kalkınma yerelde başlar. Demokrasi yerelde başlar. Muhtar seçimlerinde nasıl bir rekabet ortamının yaşandığına hepimiz şahit olduk. Ama şunu da gördük, biz hayırda yarışmalıyız. Biz iyilikte yarışmalıyız. İyilerin kazandığı mahallelerde iyilik çoğalır, sevgi büyür, acılar azalır. Yeni dönemde muhtarlarımızdan yaklaşık yüzde 60 değişim oldu. Sandıktan çıkan sonuç ne ise o. Bu azim ve kararlılıkla yürüdüğümüz bu yolda, inandığımız bir şey var: Bizim medeniyetimiz; ‘Beşikten mezara kadar ilim’ diyor. 4 üniversitesi olan Gaziantep’i eğitim şehri yapmak için büyük bir gayret gösteriyoruz. Muhtarlarımızın yeni dönemde ihtiyacı olan bilgiye ulaşması için bu akademinin yararlı olacağını gördük. En azından baktığınızda ardımızda bir 6 Şubat bıraktık. Depremin mevzuatı değişti, hukuku değişti. Bu yeni yasal düzenlemeleri bilmemiz gerekiyordu. Herkesin görev ve sorumluluklarını bilerek hareket etmek çok mühim. Bu kapsamda muhtarların yereldeki yönetim anlayışını bilerek vatandaşa bilgi vermesi ya da bu düşünceden hareketle hizmet anlayışını sürdürmesi çok yerinde ve önemli bir adımdır. Biz verilen eğitimlerde bu bilgileri de muhtarlarımıza sağladık.”

VALİ YARDIMCISI EKER: “GEREKLİLİKLERİN YAŞATILMASININ HEDEFLENDİĞİ BİR ŞEHİRDE YAŞIYORUZ

Gaziantep Vali Yardımcısı İlker Eker, yaklaşık bir yıldır Gaziantep’e hizmet etmeye gayret gösterdiğini belirterek şunları söyledi:

 “Gaziantep için şunu açık yüreklilikle söylemek istiyorum, gerekliliklerin yaşatılmasının hedeflendiği bir şehirde yaşıyor olduğum için kendimi çok şanslı addediyorum. Başta Başkanımız Fatma Şahin olmak üzere birçok kamu görevlimiz, siyasi partilerimiz, STK’larımız ve muhtarlarımız Gaziantep modeli diye tabir edilen sistem içerisinde bir araya gelip birçok şeyi başarıyorlar. Bugünkü akademi de bunun en güzel göstergesi.”

HKÜ DR. ÖĞRETİM ÜYESİ ERİN: ŞEHRİN MARKA ŞEHİR OLMASINDA BAŞKAN ŞAHİN ÖNEMLİ BİR ETKEN

Hasan Kalyoncu Üniversitesi adına Dr. Öğretim Üyesi Sema Mercanoğlu Erin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in vizyonunun şehrin marka bir şehir olarak yoluna devam etmesinde önemli bir etken olduğunu belirtti. Erin, “Başkan Fatma Şahin’in bitmek bilmeyen bu azmi ve isteği sayesinde kentte çok daha güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 MUHTARLAR, AKADEMİDE ALDIKLARI EĞİTİMİN VERİMLİ OLDUĞUNU AKTARDI

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı Ahmet Titiz, muhtarların akademik bir eğitim almasının demokrasinin temel yapı taşı olduğunu ifade ederek, “Başkanımız Fatma Şahin’in desteği ile HKÜ’de muhtarlarımız akademik anlamda çeşitli eğitimler aldı. Bu alınan eğitimler, muhtarların hizmet kalitesini artıracaktır” dedi.

Gaziantep Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı ve Şahinbey ilçesi Şahveli Mahalle Muhtarı Mehmet Aydın, bu projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek, “Eğitimlerde, akademide verilen bilgilerin ne kadar verimli olduğunu eğitime katılan muhtarlarımızla birlikte teyit ettik. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Şehitkamil Muhtarları Derneği Başkanı Kayaönü Mahalle Muhtarı Cafer Ceylan, verilen eğitim başlıklarının hizmet adına önemli ölçüde katkı sağlayacağını söyledi.

Gaziantep Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı ve Şehitkamil ilçesine bağlı Değirmiçem Mahalle Muhtarı Oya Yazgan, eğitimlerin hizmet kalitesini artırmak adına çok yararlı olduğunu dile getirerek projede emeği geçenlere teşekkür etti.

*

*

KABALCIOGLU VE NACİ KARABULUT AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ

Kabalcıoglu Yapı İnşaat’ın oğlu mimar Harun Kabalcıoglu ile Reyhan Naci Karabulut un biricik kızları Yaren dünya evine girdi. Yeni çiftlere mutluluklar  diliyoruz.

DÜĞÜNE SANATÇI İHSAN GÜVENÇ EŞLİK ETTİ

*

**

ŞEHİR HASTANESİNDE YÜZ DOKU NAKLİ

ÇOCUKLARINI KURTARMAK İSTERKEN ARABANIN ALTINDA KALAN BABANIN YÜZÜNE GAZİANTEP ŞEHİR HASTANESİ’NDE DOKU NAKLİ YAPILDI

Çocuklarını kurtarmak isterken aracın altında kalan babanın yırtılan yüzüne Gaziantep Şehir Hastanesi’nde Op. Dr. Serkan Tokgönül ve Op. Dr. Mehmet Yunus Ekici tarafından gerçekleştirilen ameliyatla bacağından alınan doku nakledildi.
İsmail Serçe (36) yaklaşık bir ay önce Kahramanmaraş’ta piknik dönüşünde yüksek bir yerde manzarayı seyretmek için eşiyle aracından ,  indi. İki çocuğu arabadaydı.
Bu sırada aracın hareket ettiğini gören ve çocuklarını kurtarmak için aracı durdurmak isterken altında kalarak yaralanan baba, Gaziantep Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı.
Vücudunun çeşitli yerlerinde kırık ve yırtıklar oluşan Serçe, yaklaşık 5 saat süren operasyonla bacağından alınan doku yırtılan yüzüne nakledildi.
Gaziantep Şehir Hastanesi Estetik , Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Serkan Tokgönül, hastanın ilk geldiğinde kırık ve yırtıklarının olduğunu belirterek, “Yüzüne bacağından aldığımız dokuyu nakil ederek iyileştirdik. Şu an üçüncü haftasında her hangi bir sorun olmadı, güzel geçti ameliyat. Ameliyat yaklaşık 5 saat sürdü, kırıkları da vardı, zor bir ameliyattı bizim için. Bu hafta taburcu etmeyi planlıyoruz. 6 ay sonra hastamızda inceltme ameliyatı olacak. Bacağından aldığımız için doku kalın bir doku tekrar bir ameliyat düşünüyoruz.” diye konuştu.

Gaziantep Şehir Hastanesi Estetik , Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Yunus Ekici ‘Hastamız bir kaza sonucu bize geldi ve yüzünün sol kısmında bir doku defekti vardı. Biz bacağından aldığımız doku ile yüzüne naklederek iyileştirdik. Bu tür ameliyatları Gaziantep’te yapmaktan gurur duyuyoruz’ dedi.
Serçe de hastane çalışanlarına teşekkür ederek, şunları aktardı:
“Pikniğe gittiğimizde yüksek bir yer vardı uçurum gibi, eşimle inip manzaraya bakalım dedik, çocuklarım aracın içindeydi. Manzara bakarken arkamı döndüm kü aracın bana doğru geliyor. Çocukların çığlığını duyunca arabanın önüne atlamak zorunda kaldım yoksa aracım uçuruma gidiyordu. Çocuklarım da içindeydi, yapmam gerekeni yaptım. Teyzemin eşi de vardı yanımızda ben aracı durdurmaya çalışırken o da el frenini çekti, araç durdu yoksa uçuruma doğru gidecek. Ben aracın altında kaldım. Yüzümde kesik, sıyrık baya vardı, kaburgalarım kırılmıştı. İç kanama geçirmiştim. Şükür müdahale edildi. Şu an yaşadığıma şükrediyorum.”

*

*

MAHALLEMDE KONSER VAR ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından “Mahallemde Konser Var” etkinlikleriyle şehrin sevilen yerel sanatçıları Gazi şehirlilerle bir araya geliyor.

Mahalleleri gezecek etkinlikte her gün bir mahallede bir sanatçı sevilen şarkılarını vatandaşlarla beraber söyleyecek. Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Turizm Daire Başkanlığı tarafından düzenlenecek konserlere Mehmet Kalkan, Doğan Bayburt, Hasan Çoban, Kral Deniz, Okan Bayburt, Aysel Yılmaz, Faruk Lök katılacak.

Şehrin belirli noktalarında 23 Temmuz Salı günü başlayacak konserler 13 Ağustos Salı gününe kadar 7 farklı mahallede yapılacak. Konserler saat 20.00’de başlayacak.

KONSER PROGRAMI

23 Temmuz 2024 Salı Günü Güneş Mahallesi Fatih Sultan Mehmet İlkokulu Mehmet Kalkan ile başlayacak konserler serisi, 24 Temmuz 2024 Çarşamba Günü Çıksorut Mahallesi’nde Kıbrıs İlkokulu’nda Şarkıcı Doğan Bayburt, 29 Temmuz 2024 Pazartesi Günü Zeytinli Mahallesi’nde Şehit Nafi Kıvanç İlkokulu’nda Hasan Çoban, 30 Temmuz 2024 Salı Günü Barak Mahallesi Fehmi Kasapoğlu İlkokulu’nda Kral Deniz, 6 Ağustos 2024 Salı Günü Düztepe Çamlık Mahallesi’nde Hürriyet Ortaokulu’nda Okan Bayburt, 7 Ağustos 2024 Çarşamba Günü Gazikent Mahallesi’nde Gürteks Mehmet Hayri Özkaya İlkokulu’nda Aysel Yılmaz ile devam edecek. Son gün olan 13 Ağustos 2024 Salı Günü Seyrantepe Mahallesi’nde Edebali İlkokulu’nda ise şarkıcı Faruk Lök sahne alacak.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı