Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 28.06.2024 e gazete

admin | 28 Haziran 2024 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Ekonomi, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 28.06.2024 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 28.06.2024 e gazete

HABER METNİ;

RANT EKONOMİSYLE KIYASIYA YARIŞAN ÜRETİM EKONOMİSİNDEKİ

Son 20 yıldan bu yana para ile para kazanmanın yanı sıra gayrimenkule dayalı rant ekonomisi sarmalı ülkenin bütün alanlarını sararken üretim ekonomisi adeta rant ekonomisine meydan okuyarak büyüyor.

GAZİANTEP ŞİRKETLERİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

SANKO GRUP ŞİRKETLERİNDEN ÇİMKO ÇİMENTO, SANKO TEKSTİL, SANKO ENERJİ VE SÜPER FİLM AMBALAJ, TÜRKİYE’NİN 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU LİSTESİNDE YER ALDI

SANKO Holding şirketlerinden ÇİMKO Çimento ve Beton Sanayi Ticaret, SANKO Tekstil İşletmeleri Sanayi ve Ticaret., SANKO Enerji ve Süper Film Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ. Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde bu yıl da yer aldı.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından, şirketlerin 2023 yılı üretimden net satışlar baz alınarak yapılan araştırmaya göre, ÇİMKO Çimento ve Beton 115’inci, SANKO Tekstil İşletmeleri 174’üncü, Sanko Enerji 259’’uncu, Süper Film Ambalaj ise 365’inci sırada bulunuyor.

İSO’nun, 2023 yılı verilerini baz alarak açıkladığı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasına göre ÇİMKO Çimento ve Beton 35, SANKO Enerji ise listede üç sıra yükseldi.

0

*

*

*

KADOOĞLU HOLDİNG’İN İSO 500’DE YÜKSELİŞİ SÜRÜYOR

Kadooğlu Yağ, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen “Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu 2023” sıralamasında 198. sırada yer aldı.

Dünya genelinde ve özellikle Türkiye’ye komşu ülkeler ve Ortadoğu ülkelerinde yaşanan bütün olumsuzluklarına rağmen ülke kalkınmasına destek vermeye devam ettiklerini ve Kadooğlu Yağ’ın kendi sektöründe uluslararası markalar arasında bilinirliliğinin her geçen gün arttırdıklarını ifade eden Kadooğlu Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Kadooğlu dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de çok ciddi ekonomik sorunlar yaşandığını ancak bunları aşmanın yolunun çalışmaktan geçtiğini sözlerine ekledi.

  Türkiye’nin ve Gaziantep’in en modern yağ üretim tesislerine sahip olan Kadooğlu Yağ, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen ” Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu 2023″ sıralamasında rekor bir yükselişle 2023 verilerine göre 198.sıraya yükseltti. Kadooğlu Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Kadooğlu, son yıllarda gerek bölge gerekse dünya genelinde yaşanan bütün zorluklara rağmen üretimden taviz vermeden yatırımlarını sürdürdüklerini ifade ederek “Global dünyada yaşanan sorunları elbette dünya ticaretini de yakından etkilemektedir. Bizler krizleri aşma konusunda gerçekten büyük deneyimler kazandık. Elbette bu süreçte üretimimize ara vermeden dünya pazarlarındaki yerimizi koruyarak yeni pazarlara yöneldik.  Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu 2023″ sıralamasındaki yerimiz büyük emeklerin, çabaların ve özverilerin sonucudur. Bu başarıları yakalamakta büyük emekleri bulunan mesai arkadaşlarımız başta olmak üzere bizlere inanan, güvenen ve ürünlerimizi tercih eden gerek yurt içinde gerekse yurt dışındaki tüketicilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

0*

*

İSO 500’DE ALTUNKAYA 269. SIRADA

Yatırım, üretim, istihdam ve ihracatıyla Gaziantep ve Türkiye’nin gözde  şirketlerinden birisi olan Altunkaya Grup bünyesinde faaliyet gösteren Lidersan Sağlık ve Gıda Ürünleri A.Ş.  İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması 2023 sonuçlarına gören 269.sırada yerini aldı.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl hazırlanan ve Türkiye’de ki sanayi sektörlerinin devlerini belirlendiği ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’nın 2023 yılı sonuçları açıklandı. Yapılan araştırma sonuçlarına göre Gaziantep’te faaliyet gösteren ve dünyanın birçok ülkesine ihracat gerçekleştiren Altunkaya Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Lidersan Sağlık ve Gıda Ürünleri A.Ş listede 269. sırada yer aldı. Altunkaya Şirketler Grubunda faaliyet gösteren Lidersan Sağlık ve Gıda Ürünleri A.Ş. 2022 yılı rakamlarına göre de 359. sırada yer almıştı. 2023 yılının gerek Gaziantep gerekse bölge için büyük zorlukların yaşandığı ve özellikle 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan asrın felaketiyle bölge ekonomisinin çok ciddi zarar gördüğünü ifade eden  Altunkaya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, bölgeden ve dünya genelinde yaşanan olumsuzluklara rağmen üretim, istihdam ve ihracatı arttırmaya devam ettiklerini dile getirerek “Bu yıl açıklanan 2023 listesinde de  Altunkaya Grup bünyesinde faaliyet gösteren şirketlerimizden birisi olan Lidersan’ın daha üst sıralarda yer alması Altunkaya ailesini mutlu etmiştir. Elbette başarı bir ekip işidir. Global krizlere, pandemi ve pandeminin getirdiği sıkıntılara ardından Ukrayna-Rusya savaşıyla bölgede ve dünyada bozulan dengelere ve büyük deprem felaketine rağmen firmamız üretimini arttırarak sürdürmektedir. Başarıda emeği geçen çalışanlarımızı ve bizleri destekleyenleri kutluyor ve teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte de aynı inançla ülkemizin ekonomisine üretim, istihdam ve ihracatla katkılar sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

*

*

EYÜP LOJİSTİK YENİ UYGULAMASIYLA HAVA KARGO’YA RAKİP OLDU

YÜK TAKSİ UÇAKTAN BİLE HIZLI

Lojistik sektörünün lider kuruluşu Eyüp Lojistik, Avrupa ülkelerine yönelik kurye taşımacılığına bambaşka bir boyut kazandıran Yük Taksi uygulamasını başlattı. Hava Kargo’dan daha hızlı olacak şekilde hazırlanan Yük Taksi sayesinde işletmeler, Avrupa’nın herhangi bir şehrine en geç 72 saat içerisinde ürün gönderebilecek. Yükler, minivan ve mikrovan araçlarla 100 kg’dan 1.300 tona kadar ekspres şekilde kapıdan kapıya teslim ediliyor.

Gaziantep’in en yüksek hacimli taşımacılık kuruluşlarından biri olan Eyüp Lojistik, firmaların ticaretine hız kazandıracak Yük Taksi uygulamasını hayata geçirdi. Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, lojistikteki rekabetin her geçen gün daha da artarken, Eyüp Lojistik olarak işletmelere en aktif ve en yenilikçi çözümleri sunmaya kararlı olduklarını ifade etti.

Yük Taksi uygulaması ile Avrupa’ya kargo taşımacılığına çok farklı bir boyut kazandırdıklarını açıklayan Eyüp Bartık “Lojistikte temel felsefemiz, müşteriye çözüm ortağı olmaktır. Dolayısıyla, çalıştığımız her işletmenin lojistik sorununa en hızlı çözümü bulmak bizim asli görevimiz. Bu anlayıştan yola çıkarak başlattığımız Yük Taksi uygulamasıyla, müşterinin kapısından aldığımız ürünü varış noktasına aktarmasız ve aracı kullanmadan 72 saat içerisinde teslim etmeyi taahhüt ediyoruz. Kutu ya da palet fark etmez. Süreyi 3 gün olarak belirledik ancak 24 saat içerisinde teslimat yaptığımız çok ülke var” dedi.

Hava Kargo’dan hızlı ve daha ekonomik

Avrupa’daki küçük çaplı kurye taşımacılığında Hava Kargo’yu ya da Tır taşımacılığını tercih eden işletmelere alternatif bir hizmet sunduklarını açıklayan Eyüp Bartık “Yük Taksi, kapıdan kapıya teslim olduğu için Hava Kargo’dan daha hızlı, pratik ve ekonomik, Tır taşımacılığından daha güvenli ve süratli bir model olarak karşımıza çıkmakta. Eskiden bu hizmeti daha büyük araçlarla yapıyorduk ama şimdi küçük araçlarla ve daha hızlı ve özel bir şekilde hizmet veriyoruz” dedi.

İşletmelerin bu hizmeti kısa sürede benimsediğini belirten Bartık “Her arz kendi talebini yaratıyor. Biz bu hizmeti başlattıktan sonra, işletmelerin beğendiği bir model ortaya çıkmış oldu. Sonuçta bütün işletmeler bizim çözüm ortağımız. İşletmelere gümrük işlemleri sırasında da ciddi kolaylıklar sağlayabiliyoruz. Bir araçla başladığımız Yük Taksi’de şu an 50 aracımız var. Yıl sonuna kadar 100 araç kapasitesine çıkmış olacağız” diye konuştu.

Eyüp Bartık, Yük Taksi’nin isim tescili için başvuruda bulunduklarını da hatırlatarak, “Bu uygulamayla taşımacılığın dünyasını değiştirmeye kararlıyız” ifadesini de kullandı.

*

GTB’DEN AYNI ANDA İKİ FOTOĞRAF YARIŞMASI BİRDEN

-GTB YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET AKINCI:

– “GAZİANTEP’TE HASAT MEVSİMİ VE KADİM ŞEHİR GAZİANTEP FOTOĞRAF YARIŞMALARIMIZIN STARTINI VERDİK”

– “İKİ FARKI KATEGORİDE DÜZENLEDİĞİMİZ ETKİNLİK, 25 KASIM 2024 TARİHİNE KADAR TÜRKİYE’DEN TÜM FOTOĞRAF TUTKUNLARININ KATILIMINA AÇIK OLACAK.”

– “BAŞVURULAR GTB’NİN RESMİ WEB SİTESİ ÜZERİNDEN DİJİTAL ORTAMDA KABUL EDİLECEK.”

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Gaziantep’te Hasat Mevsimi’ temalı geleneksel fotoğraf yarışması ile birlikte Gaziantep’in tarihi, turistik ve kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla bu sene ilkini düzenlediği ‘Kadim Şehir Gaziantep’ fotoğraf yarışmasının startını aynı anda verdi.

25 Kasım 2024 tarihine kadar başvuruların internet üzerinden kabul edileceği ödüllü fotoğraf yarışmalarına Türkiye genelinden çok sayıda amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısının katılım sağlaması bekleniyor.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, geçen yıl yaşanan deprem felaketi nedeniyle erteledikleri ‘Gaziantep’te Hasat Mevsimi’ fotoğraf yarışmasını bu sene sanatsal etkinlikler takvimine yeni ekledikleri ‘Kadim Şehir Gaziantep’ fotoğraf yarışmasıyla birlikte gerçekleştirdiklerini bildirdi.

SADECE GAZİANTEP FOTOĞRAFLARI KABUL EDİLECEK

Başvuruların alınmaya başlandığı her iki fotoğraf yarışmasının konusunun ve amacının birbirinden farklı olmasına rağmen ortak paydalarının Gaziantep olduğunu belirten Akıncı, “Türkiye’den çok sayıda fotoğraf tutkununun ilgi gösterdiği Gaziantep’te Hasat Mevsimi fotoğraf yarışmamız tarımı merkezine alan sanatsal bir aktivitemiz. Bu yarışmadaki temel gayemiz şehrimizin zengin tarım ürünlerini tanıtmak ve unutulmaya yüz tutmuş geleneksel hasat yöntemlerini fotoğraf kareleriyle geleceğe taşımak. Yarışmamızın temel kuralını ise fotoğrafların Gaziantep il sınırları içerisinde çekilmiş olması oluşturmakta. Gaziantep dışında çekilen hiçbir fotoğraf karesi jüri üyelerimiz tarafından değerlendirmeye alınmayacak. Aynı şekilde bu yıl startını verdiğimiz diğer bir yarışmamız ‘Kadim Şehir Gaziantep’ fotoğraf yarışması da tamamen Gaziantep’i odağına alan bir etkinlik. Bu yarışmadaki temel hedefimiz ise Gazi şehrimizin tarihi, turistik ve kültürel zenginliklerini tanıtmak ve yıllar içerisinde mekanlar ile insanlar arasında oluşan bağı fotoğraflarla kent arşivi haline dönüştürmek. Fotoğraf sanatının gücü ile Gaziantep’in kadim tarihini ve modern dokusunu bir arada sunacak olan bu yeni yarışmamız, hem fotoğraf sanatına ilgi duyanları bir araya getirecek hem de şehrin tanıtımına katkı sağlayacak. Her iki yarışmamızda da katılımcılarımız, Gaziantep’in eşsiz güzelliklerini keşfetme ve paylaşma fırsatı bulacaklar” dedi.

BAŞVURULAR GTB’NİN WEB SİTESİ ÜZERİNDEN

Fotoğraf yarışmalarına eser kabullerinin 24 Haziran 2024 tarihi itibariyle başlandığını kaydeden Akıncı, 25 Kasım 2024 tarihine kadar devam edecek yarışmaya tüm Türkiye’den fotoğraf tutkunlarının eserleriyle katılım sağlayabileceklerini söyledi.

Yarışmaya iştirak edecek katılımcılara kolaylık ve zaman kazandırmak açısından eserlerin Gaziantep Ticaret Borsasının resmî web sitesi www.gtb.org.tr adresi üzerinden kabul edildiğini aktaran Akıncı, posta yoluyla yapılacak müracaatların ise kabul edilmeyeceği uyarısında bulundu.

DERECEYE GİREN ESERLERE ÖDÜL

Her iki fotoğraf yarışmasının birbirinden bağımsız olduğunu ve farklı kategorilerde değerlendirilerek ödüllendirileceğini vurgulayan Akıncı, seçici kurulun belirleyeceği sonuçlara göre, dereceye giren katılımcılara iki farklı kategoride altın ödülleri verileceğini söyledi.

Katılımcıların yarışmalarla ilgili tüm detaylı bilgilere ve başvuru şartlarına GTB’nin resmi web sitesi üzerinden ulaşabileceklerini vurgulayan Akıncı, yarışma duyurularının ise GTB sosyal medya hesapları üzerinden katılımcılara zaman zaman  hatırlatılacağını sözlerine ekledi.

*

Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri 2024 Yılında Gaziantep‘te 22.027 Ev Ziyareti Gerçekleştirdi

Gaziantep il sağlık müdürlüğünden verilen bilgiye göre “Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi 2017 yılından bu yana hizmet sunmaktadır. Ulusal Çağrı Merkezi’nden (444 38 33) gelen çağrılar en geç 15 dakika içinde koordinasyon ekibi tarafından yanıtlanıp, başvuru sahibi ihtiyacı doğrultusunda en uygun hizmete yönlendirilmektedir.

  Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezlerinde; 5 sağlık personeli görev yapmaktadır. Hafta içi ve hafta sonları (08.00-16.00) saatleri arasında Evde Sağlık Hizmeti verilmektedir. İlimiz genelinde 16 Evde Sağlık Birimleri olup bunun 13’ ü Genel Hastane, 2 Ağız Diş Sağlığı Merkezi ve 1 Ağız Diş Sağlığı Hastanesinde yer almaktadır. Bakanlığın belirlemiş olduğu evde sağlık kriterlerine uygun olarak 2023 yılı içerisinde merkez ve ilçe hastaneleri 4.110 yeni hasta, ağız ve diş sağlığı hastanesi ve merkezleri ise 547 yeni hasta olmak üzere toplam 4.657 yeni vatandaşa evde sağlık hizmeti sunulmuştur. Ayrıca 2023 yılı içerisinde Devlet hastanelerimizde 7.670 aktif hasta bulunmaktadır. 2024 yılı ilk ayı içerisinde 1.690 yeni hasta sistemimize dahil olmuştur. 2024 yılı Ocak-Nisan aylarında Gaziantep’de evde sağlık hizmetleri ekiplerince 22.027 ev ziyareti gerçekleşmiştir.  Bu hastaların başlıca hastalıkları;

Nörolojik ve Psikiyatrik hastalıklar,Kardiyovasküler hastalıklar,Kronik ve Endokrin Hastalıklar,Ortopedi ve Travmatolojik Hastalıklar,Akciğer ve Solunum Sistemi Hastalıklar,Hematolojik ve Onkolojik Hastalıklar,Kas Hastalıkları ( Yatağa Bağımlı)

Evde Sağlık Hizmetleri Kapsamında;

a) 80 yaş ve üzeri hizmet talep eden tüm yaşlılar,

b) Sağlık kurulu raporu ile belgelenmiş kronik hastalığı bulunan ve günlük yaşam aktiviteleri skoru yönünden tam bağımlı veya ileri derecede bağımlı olarak nitelendirilen 65 yaş ve üzeri hastalar,

c) Hastalığı sebebiyle cihaza veya eve bağımlı hastalar,

ç) Palyatif bakım hizmeti almış ve tıbbi bakımının evde yapılması uygun görülen hastalar,

d) Hastaneden taburcu olurken hekimi tarafından evde sağlık hizmeti sunulması uygun görülen ve tedavi planı yapılan sürekli tıbbi bakım hizmeti alması uygun görülen hastalar,

e) Sağlık tesisinden taburculuk sonrası otuz güne kadar (gerektiğinde hekim tarafından otuz güne kadar sürelerle uzatılabilen) tıbbi bakıma ihtiyacı olan ve hastaneden taburcu olurken hekimi tarafından süreli tıbbi bakım hizmeti alması gereken bireyler hizmet almaktadır.”

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı