Ermeni soykırımı tasarısı,
ABD Temsilciler Meclisi
Genel Kurulu’ndan geçemez…”
Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarıyı kabul etti. Obama yönetiminin çağrısına rağmen tasarı, komitede bir oy farkla kabul edildi. Komite tarafından kabul edilen tasarı, Temsilciler Meclisi Genel Kurulu’na gönderilebilecek. Lâkin Temsilciler Meclisi Başkanını, tasarıyı genel kurul gündemine almayabilir... Zira benzer bir tasarı, 2007 yılında aynı komitede kabul edilmiş, ancak Türkiye’nin tepkisi üzerine, dönemin Başkanı George Bush, Ermeni iddialarını içeren tasarının Temsilciler Meclisi Genel Kurulu’na inmesini önlemişti. Bence “Ermeni soykırımı tasarısı”, Temsilciler Meclisi Genel Kurulu’ndan geçemez…
***
“Ermeni soykırımı gerçek dışıdır”
Hıristiyan devletler, 18’inci yüzyıl ile birlikte Hıristiyanlığı istismar etmek suretiyle Ermeni vatandaşlarımızı amaçları doğrultusunda kullandılar. Günümüzde de “ERMENİ SOYKIRIMI” iddiaları ve senaryoları ile Ermenileri ve hâttâ dünyayı istismar ediyorlar ve kullanıyorlar.
İddia ediliyor ki, asırlarca kendilerinden hiçbir değeri esirgememiş, Ermeniliğin günümüze kadar gelmesine imkân sağlamış, dışlamamış hâttâ Devletin en yüksek görevlerine kadar gelmelerini ve bu yüksek görevlerde Türk üzerinde tasarrufta bulunabilmelerini dahi kabul etmiş Türk Devleti ve Türk Milleti, birdenbire ve herhalde “cinnet geçirerek” bu insanları dünya üzerinden yok etmeye girişmiş ve bu işi de en zayıf bulunduğu dönemde ve bütün dünya ile harp halinde iken yani 1915’te gerçekleştirmişmiş!
Devletimizin Cumhuriyet öncesi arşivinin araştırmacılara açılmasından sonra özellikle Ermeni araştırmacıları ve Ermenileri kullanan Batılı Devletlerin araştırmacılarını arşivlerimiz çok bekledi ama araştıran çıkmadı, daha açık bir ifade ile söyleyelim arşivlerimize gelen de olmadı. Arşivlerimizin kapalı olduğu dönemde türlü iddiaları ileri sürenler ve arşiv belgelerimiz ile ilgili çeşitli spekülasyonlarda bulunanlar, arşivlerimize atıfta bulunmaktan birdenbire vazgeçtiler. Ama acıdır, Ermeniler kullanılmaya devam ediliyor ve ermeni bu kullanmadan çok şeyler bekliyor.
Bu beklentilerin ne derece sonuçsuz kalacağını yakın tarih belgelemektedir ve gelecek günler de şu ifademizi doğrulayacaktır.
Beklentiler hakkındaki görüşümüzü ifade ettikten sonra yoğun bir şekilde sürdürülmekte olan “ERMENİ SOYKIRIMI” iddiaları ile ilgili arşiv belgelerimizi ortaya koyalım.
BELGELER
“Durum gereği YERLERİ DEĞİŞTİRİLEN Ermenilerin” hükmünü ihtiva eden (173/1) işaretli belgeden açıkça anlaşılacağı üzere: ERMENİLER, VATANIN BİR YÖRESİNDEN BİR BAŞKA YÖRESİNE NAKLEDİLMİŞLERDİR.
“Ermeni ahalinin MEMLEKET DAHİLİNE SEVKLERİ kararlaştırılmıştır” hükmünü ihtiva eden (173/3) işaretli belgeden açıkça anlaşılacağı üzere: ERMENİ AHALİ (aşağıda gösterilecek belgelerle ortaya konacağı gibi sadece GREGORYAN ERMENİ’LER), RUS ERMENİ’LERİ İLE VE DİĞER ORTODOKS İŞGALCİLERLE İŞBİRLİĞİ HALİNDE BULUNDUKLARI BÖLGELERDEN ALINMIŞLAR VE MEMLEKETİN İŞGAL ALTINDA OLMAYAN İÇ BÖLGELERİNE SEVK EDİLMİŞLERDİR.
“ERMENİ MEBUS VE AİLELERİNİN BAŞKA BÖLGELERE NAKLEDİLMEMELERİ”
“Yerleri değiştirilecek Ermenilerden ASKER, SUBAY VE ASKERİ DOKTOR AİLELERİNİN BULUNDUKLARI MAHALLERDE BIRAKILARAK YERLERİNİN DEĞİŞTİRİLMEMESİ”
“PROTESTAN MEZHEBİNDE BULUNAN ERMENİLERDEN SEVK OLUNMAYANLARIN SEVKİNDEN VAZGEÇİLMESİ”
“DEMİRYOLLARINDA VAZİFELİ MEMURLARLA, AMELE VE MÜSTAHDEM BERABERİNDE HİZMETLERİNE AİT BELGE BULUNANLARIN, AİLELERİ İLE BİRLİKTE SEVKLERİNDEN VAZGEÇİLEREK…”
“Yerlerinde bırakılmalarında mahallî idarelerce mahzur görülmeyen SANATKÂRLAR, haklin ihtiyaçlarını imâl eden fabrikalarda çalışan İŞÇİLERLE DEMİRYOLU VE İSTASYONLARDA ÇALIŞANLAR VE BUNLARIN AİLELERİ BULUNDUKLARI YERLERDE BIRAKILIRLAR.”
Hükümlerini ihtiva eden (170/9), (170/10), (170/11), (170/12) ve (189/3) işaretli belgelerden açıkça anlaşılacağı üzere MEMLEKET DAHİLİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN BU YER DEĞİŞTİRME İŞLEMİNDE ERMENİLER BİR SOY OLARAK ELE ALINMAMIŞLARDIR.
MEMLEKET DAHİLİNDE YERLERİ DEĞİŞTİRİLENLER SADECE ORTODOKS HIRİSTİYAN İŞGALCİLERLE İŞBİRLİĞİNDE BULUNAN GREGORYAN ERMENİ’LERDİR”
Hatırlayalım, iddialar “Soykırımdır.”
Arşiv belgeleri ise sadece: DEVLET ALEYHİNE TEHLİKELİ DAVRANIŞTA BULUNANLARIN YERLERİNİN DEĞİŞTİRİLDİĞİNİ ortaya koymaktadır.
“TOPLANMA BÖLGELERİNİ DAİMİ BİR DENETİM VE GÖZETİM ALTINDA BULUNDURUNUZ VE ONLARIN ‘GÜVENLİKLERİ VE DÜZENLİKLERİ’ İLE ‘İSTİRAHATLARINI’ SAĞLAMAK İÇİN GEREKLİ TEDBİRLERİ ALINIZ. ACİZ VE FAKİR OLANLARIN YİYECEKLERİNİ, GİYECEKLERİNİ TEMİN EDİNİZ. HER GÜN BİR DOKTOR GETİRİLMESİ İLE SIHHİ ŞARTLARI GÖZDEN GEÇİRİNİZ, HASTALARIN TEDAVİSİNİ, LOHUSA KADINLARIN VE ÇOCUKLARIN SIHHATLERİNİN KORUNMASI İÇİN GEREKEN MALZEMEYİ SAĞLAYINIZ. BU HUSUSTAKİ TEDBİR VE FAALİYETLERİN UYGULANMASINDAN İLGİLİ MEMURLAR SIRASI İLE SORUMLUDUR.”
Hükümlerini ihtiva eden (189/10) işaretli belge ise:
- KORUNMALARINI
- İSTİRAHATLERİNİN SAĞLANMASINI
- SÜREKLİ DOKTOR GÖZETİMİ ALTINDA BULUNDURULMALARINI
- HER TÜRLÜ İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASINI emretmektedir.
Hatırlayalım, iddialar “SOYKIRIMDIR”. Yani bir SOYUN DÜNYA ÜZERİNDEN YOK EDİLMESİDİR.
Hem o SOYU DÜNYA ÜZERİNDEN SİLMEYE karar vereceksiniz ve hem de “KORUNMALARINI”, “İSTİRAHATLARININ SAĞLANMASINI”, “SÜREKLİ DOKTOR GÖZETİMİ ALTINDA BULUNDURULMALARINI” ve “HER TÜRLÜ İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASINI” emredeceksiniz.
Böyle bir düşünce sistemi mümkün olmadığına göre iddia olunan “SOYKIRIM” GERÇEK DIŞIDIR.
Arşiv belgelerini incelemeye devam edelim.
“ÜLKE İLE OLAN İLİŞKİLERİNİ KESECEK KİRALAMA, REHİNE KOYMA, SATMA VE İPOTEKLE İLGİLİ TÜM ANLAŞMALARI ÖNLEYİNİZ. TEHCİRLERİN BAŞLADIĞI TARİHTEN BUGÜNE KADAR YAPILAN BU KAPSAMDAKİ ANLAŞMALARI GEÇERSİZ SAYINIZ”
“DURUM GEREĞİ YERLERİ DEĞİŞTİRİLEN ERMENİLERİN MAHSUL, HAYVAN, EMLAK VERGİSİ BORÇLARININ ŞİMDİLİK TECİL EDİLMESİ”
Hükümlerini ihtiva eden (172/6-g) ve (173/1) işaretli belgeler:
“ÜLKE İLE OLAN İLİŞKİLERİ KESECEK” İŞLEMLERİ YASAKLAMAKLA ve “BORÇLARIN TECİL EDİLMESİNİ” emretmekle “YER DEĞİŞTİRME İŞLEMİNİN -GEÇİCİ- OLDUĞUNU ortaya koymaktadır.
Hatırlayalım, iddialar “SOYKIRIMDIR”. Yani bir SOYUN DÜNYA ÜZERİNDEN YOK EDİLMESİDİR.
DÜNYA ÜZERİNDEN YOK EDİLMESİNE GİRİŞİLENLERİN:
- ÜLKE İLE OLAN İLİŞKİLERİNİN KESİLMEMESİNE ÖZEN GÖSTERİLİR Mİ?
DÜNYA ÜZERİNDEN YOK EDİLMESİNE GİRİŞİLENLERİN:
- BORÇLARI TECİL EDİLİR Mİ?
Bunlar mümkün olmadığına göre “SOYKIRIM” İDDİALARI GERÇEK DIŞIDIR.
Bu yazı toplam 1018 defa okundu.